Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 4-7' . Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες .
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βάζουμε αλάτι και λεμόνι σε μπολ για να μην μαυρίσουν . Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. ..
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15' . Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε πάνω από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε ,σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σε 15' είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε .