Go Back

Αγκινάρες με κουκιά αβγολέμονο

Servings 4
Προετοιμασία 1 hour

Υλικά

  • 7 αγκινάρες
  • 1 κιλό κουκιά φρέσκα
  • 200 γρμ λάδι
  • 1 κλωνάρι άνηθο
  • 1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κούπα ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 λεμόνια χυμός
  • 2 σκόρδα
  • αλεύρι λίγο

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 4-7' . Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες .
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βάζουμε αλάτι και λεμόνι σε μπολ για να μην μαυρίσουν . Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Τοποθετούμε τις αγκινάρες και τα κουκιά. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. ..
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15' . Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε πάνω από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε ,σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σε 15' είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε .
Γεύμα: Κυρίως πιάτο
Κουζίνα: Ελληνική