fbpx

Xοιρινό φρικασέ με μαρούλι: Από τον chef Ιωάννη Γαβαλά

357

Πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό της μαμάς που αγαπάμε όλοι. Χοιρινό φρικασέ με μαρούλι , συνταγή που μας προτείνει ανεπιφύλακτα ο chef Ιωάννης Γαβαλάς!

Υλικά

Χοιρινό 1 κιλό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
Κρεμμύδια 2 μέτρια ξερά
Κρεμμυδάκια 3 φρέσκα
Ελαιόλαδο 150 ml
Άνηθος 1 ματσάκι άνηθο
Μαρούλια 4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
Αβγά 2
Λεμόνια 2 για το αυγολέμονο

 

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε  το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο.
Καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.

Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε  περίπου 4-5 κομμάτια.Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25′ Παίρνουμε μετά λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι, προσθέτοντας και τον υπόλοιπο άνηθο .

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ιωάννης Γαβαλάς Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close