Πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό που αγαπάμε όλοι. Χοιρινό φρικασέ με μαρούλι, μυρωδικά και αυγολέμονο.
Συνταγή που μας προτείνει ανεπιφύλακτα ο Ιωάννης Γαβαλάς chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου https://www.facebook.com/araklia στην Ηρακλειά!
Υλικά
Χοιρινό 1 κιλό ντόπιο κατά προτίμηση Ηρακλειάς
Κρεμμύδια 2 μέτρια ξερά
Κρεμμυδάκια 3 φρέσκα
Ελαιόλαδο 150 ml
Άνηθος 1 ματσάκι άνηθο
Μαρούλια 4 μαρούλια
Αλάτι και πιπέρι
Αβγά 2
Λεμόνια 2 για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τον μισό άνηθο. Καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση για 1,5 ώρα περίπου ,σε μέτρια φωτιά.
Πλένουμε τα μαρούλια και τα κόβουμε σε περίπου 4-5 κομμάτια.Τα προσθέτουμε στο κρέας όταν έχει μαλακώσει λίγο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20- 25′
Παίρνουμε εν συνεχεία λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάμε το αυγολέμονο. Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι, προσθέτοντας και τον υπόλοιπο άνηθο .
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ιωάννης Γαβαλάς Chef