Go Back

Τουρτάκια - Συμιακές τυρόπιτες -

Προετοιμασία 1 hour

Υλικά

  • Για το φύλλο
  • 1 κιλό αλεύρι και λίγο παραπάνω
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 1 ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1 ποτήρι βούτυρο φυτικό - τύπου Φυτίνη -
  • 1 ποτήρι λάδι μισό σπορέλαο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 3/4 κιλού ρεγκάτο
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • πιπέρι λίγο
  • 2 κουτ.σούπας από το νερό που διαλύσαμε τη μαγιά,
  • 1 κουτ.γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • δυόσμος
  • αβγά όσα πάρει να γίνει η γέμιση αφράτη.

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. (Από εδώ κρατάμε δύο κουταλιές σούπας για τη γέμιση)
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε όλα τα υγρά σε λεκάνη και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια.
  • Ανοίγουμε λεπτό φύλλο, κόβουμε με το καπάκι από το moulti στρογγυλά κομμάτια και βάζουμε μέσα μια κουταλιά κοφτή από τη γέμιση μας.
  • Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και πατάμε με πιρούνι να κλείσουν καλά. Αφού τελειώσουν όλα αλείφουμε με αβγό, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι - προεραιτικά - και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C
Γεύμα: Snack
Κουζίνα: Ελληνική