Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη μαγιά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 10'. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τα αβγά, τη ζάχαρη, τη σκόνη μαχλέπι, τους κρυστάλλους μαστίχας και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια.
Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε για 15'. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο, συνεχίζοντας λίγο το ζύμωμα και φτιάχνουμε μια ωραία μπάλα. Τοποθετούμε σε σκεύος και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ώσπου να γίνει σχεδόν το διπλάσιο σε όγκο. Ελέγχουμε, σκεπάζουμε ξανά και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες στο ψυγείο, απλώνουμε το ζυμάρι σε πάγκο ζυμώνουμε λίγο και σχηματίζουμε ένα μακρόστενο σχήμα. Κόβουμε μπαλίτσες 250 γραμμαρίων. Πλάθουμε, ανοίγουμε τα ζυμαράκια περίπου στα 50 cm μήκος και κάνουμε την πλεξούδα που επιθυμούμε.
Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν πάνω σε λαδόκολλα ή σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο και αλεύρι. Μόλις διπλασιαστούν αλείφουμε παντού με αβγό και γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε 30 - 35 'στους 175 - 180 C σε αέρα.