Go Back

Αμπελόφυλλα με κόκκινη κολοκύθα

Υλικά

  • Αμπελόφυλλα ελαφρώς βρασμένα
  • 150 ml Ελαιόλαδο
  • 1 κιλό Κόκκινη κολοκύθα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 2 ξερά Κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
  • Μισό κιλό Ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι Δυόσμος αν δεν έχετε φρέσκο, αντικαταστήστε με τρεις μεγάλες κουταλιές ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 πρέζα Μαχλέπι
  • 1 Λεμόνια Χυμός

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 100ml από το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να τραβάει τα υγρά της.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και όταν κρυώσει αρκετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λεμόνι.
  • Τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε σε στρώσεις στην γάστρα. Όταν τελειώσουμε σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό του λεμονιού και ψήνουμε στους 200 c για 45’ περίπου.