Κώτικες λαμπρόπιτες με φρέσκια μυζήθρα και φέτα Γιάννου Τυροκομικά
Aπό την chef Μαρία Κλήμη
Προετοιμασία 45 minutesλεπτά
Μαγείρεμα 1 hourώρα
Υλικά
1κούπαΒούτυρο
1κούπαΗλιέλαιο
3κούπεςΓάλαχλιαρό
1φακελάκιΜαγιά
2κ.γ.Μπέικιν Πάουντερ
1κ.σ.Αλάτι
2Αυγά
1/2κ.γ.Μαστίχα
1/2κ.γ. Μοσχοκάρυδο
2κιλάΑλεύριγ.ο.χ
Για την γέμιση
1κιλόΜυζήθραΓιάννου Τυροκομικά
1/2κιλόΦέταΓιάννου Τυροκομικά
8Αυγά
1/2κ.γ.Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μπασίνα βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά, το βούτυρο, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη αρκετά αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε άλλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά,προσθέτουμε τα αβγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και φορμάρουμε σε ατομικές ταρτιέρες.
Γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μια περίπου ώρα.