Go Back

Κώτικες λαμπρόπιτες με φρέσκια μυζήθρα και φέτα Γιάννου Τυροκομικά

Aπό την chef Μαρία Κλήμη
Προετοιμασία 45 minutes
Μαγείρεμα 1 hour

Υλικά

  • 1 κούπα Βούτυρο
  • 1 κούπα Ηλιέλαιο
  • 3 κούπες Γάλα χλιαρό
  • 1 φακελάκι Μαγιά
  • 2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κ.σ. Αλάτι
  • 2 Αυγά
  • 1/2 κ.γ. Μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 2 κιλά Αλεύρι γ.ο.χ

Για την γέμιση

  • 1 κιλό Μυζήθρα Γιάννου Τυροκομικά
  • 1/2 κιλό Φέτα Γιάννου Τυροκομικά
  • 8 Αυγά
  • 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Σε μπασίνα βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά, το βούτυρο, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη αρκετά αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Σε άλλη μπασίνα τρίβουμε τα τυριά,προσθέτουμε τα αβγά και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και φορμάρουμε σε ατομικές ταρτιέρες. 
  • Γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για μια περίπου ώρα.
  • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Σημειώσεις

Διατηρούνται στο ψυγείο η στην κατάψυξη.