Εχουν και οι Vegan τη μαγειρίτσα τους και μάλιστα είναι πολύ νόστιμη και θρεπτική. Ένα παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό χωρίς όμως τίποτα ζωικό”
Η χορτοφαγική μαγειρίτσα που μας προτείνει η Μara Martinotti ιδιοκτήτρια του Vegan -Vegetarian εστιατορίου “To Marouli” στη Ρόδο είναι μία πιο υγιεινή εκδοχή της μαγειρίτσας . Και μπορούμε να την απολαμβάνουμε κάθε μέρα κι όχι μόνο το Πάσχα.
Yλικά
Μανιτάρια plevrotus 5 σε λεπτές φέτες
Σπανάκι baby 1 χούφτα
Κρεμμύδια 2 κόκκινα
Πράσο 1
Άνηθος 1 χούφτα
Κρέμα σόγιας 100 ml
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις λεπτές φέτες μανιτάρια και τα φύλλα σπανάκι ψιλοκομμένα . Μαγειρεύουμε για 10′ ανακατεύοντας. Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι πιπέρι , τη κρέμα σόγιας και μαγειρεύουμε για άλλα 10′. Ρίχνουμε τον άνηθο αφήνουμε να ρυθμιστεί για 6 ‘ ακόμα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Mara Martinotti