Ταπεινή μα τόσο εύγευστη η συνταγή για την τοπική ντοματόσουπα της Τήλου. Τον Τσουβρά!
Σαν μια αυθεντική Γκασπάτσο της Ανδαλουσίας μας προ-σ-καλεί να την γευθούμε ζεστή ή κρύα, απολαμβάνοντας την απλότητα της παράδοσής μας!
Υλικά
Ντομάτες πολτοποιημένες 4
Ρύζι ½ φλιτζάνι
Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
Νερό 3 φλιτζάνια
Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με νερό. Σιγοβράζουμε για 25′ και σερβίρουμε!
Tips
Αντί ρύζι μπορούμε να βάλουμε πληγούρι!
Πηγή : Από το βιβλίο της Λίλας Καραποστόλη “Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου”