Η φαντασία των Chef μέσα από την λαϊκή μας κουλτούρα δεν περιγράφεται. Μέσα από απλές συνταγές με τα πιο ταπεινά υλικά δημιουργούν τα καλύτερα πιάτα.
Οι Chef Αγ. Κολιγλιάτης, Ν.Κοκκώνης και Αθ.Σβανάς μας παρουσιάζουν τον “τσουβρά”. Την παραδοσιακή σούπα της Τήλου που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την “γκασπάτσο” της Ανδαλουσίας!
Υλικά
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Ντομάτες 5 ώριμες τριμμένες
Πλιγούρι 250 gr
Ελαιόλαδο 40 ml
Νερό 2 λίτρα
Αλάτι πιπέρι
Ζάχαρη
Δυόσμος φρέσκος
Τυρί Τήλου σε άλμη η φέτα τριμμένη 200 gr
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να σιγοβράσουν . Προσθέτουμε το πλιγούρι και το νερό σιγοβράζουμε για 40′ .Καρυκεύουμε και βάζουμε σε ατομικά μπολάκια. Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Αγγ. Κολιγλιάτης – Ν.Κοκκώνης – Αθ. Σβανάς Chef