fbpx

Το Νότιο Αιγαίο και η γαστρονομία του εντυπωσίασαν στην Νέα Υόρκη

451

Η εκδήλωση με τίτλο “Ιnternational: SouthAegean Feast” πραγματοποιήθηκε  1/5/19  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος “Taste the seasons” που έχει στόχο να αναδείξει τα νησιά της περιφέρειας Ν.Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 –
Οι δημιουργίες των καταξιωμένων chef -Κωνσταντίνου Μπουγιούρη, Ιπποκράτη Αναγνώστη, Αθηναγόρα Κωστακου, Δημήτρη Παμπόρη και Δημήτρη Ριζογαλά, εντυπωσίασαν όλους που σαν γνήσιοι εκπρόσωποι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασαν πιάτα “έργα τέχνης” Πρωταγωνιστές οι χυλοπίτες, το κρέας, τα θαλασσινά, τα βότανα, τα  ψάρια, το λάδι και πολλά ακόμα μεταμορφώθηκαν σε υπέροχες δημιουργίες – ψαρόσουπα, χταπόδι με ξίδι μαρμελάδας, μοσχάρι με χυλοπίτες, καπνιστό αβγοτάραχο με σάλτσα ντομάτας, εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους  – κοινό και δημοσιογράφους – και τους ταξίδεψαν νοερά  στις θάλασσες του Αιγαίου.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που το Νότιο Αιγαίο κατάφερε να κατακτήσει την διεθνή σκηνή καθώς είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, που περνά αυτή την πολύ μεγάλη πόρτα, του οργανισμού James Beard Foundation και μάλιστα για τρίτη χρονιά. δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος!

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close