Τυρί μασκαρπόνε, κακάο, μπισκότα σαβαγιάρ και καφές γίνονται το πιο εύκολο τιραμισού και μπαίνουν από τον chef Γιώργο Φραντζή στο ποτήρι. Respect!
Υλικά Για 4 άτομα
Τυρί μασκαρπόνε 250 gr
Μπισκότα σαβουαγιάρ 4
Αβγά 2 χωρισμένα
Ζάχαρη 40 gr
Βανίλια 1 φασολάκι
Espresso 2 φλυτζάνια
Μπράντυ 2 κουτ.σούπας
Κακάο 10 gr
Για το γαρνίρισμα σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα ασπράδια των αβγών με μία πρέζα αλάτι , χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα και το κρατάμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας , προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά . Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις ομοιογενοποιούμε.
Σε κάθε ποτήρι προσθέτουμε λίγο από τη κρέμα. Σε μπολ ρίχνουμε τον καφέ espresso με το μπράντι βουτάμε για λίγο τα μπισκότα , τα σπάμε και τα μοιράζουμε στα ποτήρια. Γεμίζουμε με τη κρέμα , βάζουμε κακάο περιμετρικά στα ποτήρια και γαρνίρουμε με σχέδια σοκολάτας κουβερτούρα .
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής chef