Με σημαντικά αξιοθέατα όπως η Αρχαία Ακρόπολη, βυζαντινά εκκλησάκια , αμμουδερές παραλίες όπως ο Κάμπος, η Κατσαδιά, η Λιεντού ή με βότσαλο όπως η Χοχλακούρα, ο Ξηρόκαμπος, υπέροχα γεωργικά , μελισσοκομικά και τυροκομικά προϊόντα καθώς και το φημισμένο γλυκόπιοτο κρασί τους που είχε φτάσει κάποτε μέχρι το Βατικανό για να χρησιμοποιηθεί ως νάμα!
Απλή και εύκολη η παραδοσιακή συνταγή από τους Λειψούς με την ιδιαίτερη νοστιμιά των μπαρμπουνιών και με γέμιση που τους δίνει ακόμα περισσότερη γεύση και άρωμα!
Υλικά
Μπαρμπούνια 1 κιλό μέτριου μεγέθους
Φρυγανιές 4-5 τριμμένες
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι
Μαϊντανός ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος
Κρασί ½ φλιτζάνι αρετσίνωτο
Σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξουμε την κοιλιά τους. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και γεμίζουμε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, αραδιάζουμε τα ψάρια και ρίχνουμε όση γέμιση έχει περισσέψει. Τα τηγανίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και σιγοψήνουμε για 10-12 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πηγή κειμένου συνταγής : https://www.olivemagazine.gr