fbpx

Θαλασσινά με μαραθόριζα – φινόκιο – και ντομάτα: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

374

Συνταγή αγαπημένη από τον chef Γιώργο Φραντζή με αύρα θάλασσας στο πιάτο. Το “πάντρεμα” με τα θαλασσινά, τα μυρωδικά και το εκλεπτυσμένο άρωμα της μαραθόριζας – φινόκιο  – μόνο υπέροχη γεύση χαρίζουν στον ουρανίσκο.

Υλικά για ένα άτομο 

Γαρίδα 1 μεγάλη καθαρισμένη από το κέλυφος και το εντεράκι της

Μύδια  3 ολόκληρα καθαρισμένα

Χάβαρο – στρείδι – 1 τεμ

Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κ.σ

Πράσο καλά πλυμένο ψιλοκομμένο 1/2 κ.σ

Σκόρδο 1/2 σκελίδα ψιλοκομμένο

Φινόκιο  1/2 καθαρισμένο κομμένο σε φέτες

Σέλερι ψιλοκομμένο 1 κ.σ

Λευκό κρασί 1 σφηνάκι

Ντομάτα  1/2 κομμένη σε κύβους

Ελαιόλαδο 1 κ.σ

Ζωμός λαχανικών ή ζωμός ψαριών σπιτικός

Αλάτι – πιπέρι

Ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο 1 κ.γ

Κόλιανδρος ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση

Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, το κρεμμύδι να σοταριστεί και προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο. Σοτάρουμε, βάζουμε το φινόκιο και το σέλερι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον ζωμό και φτιάχνουμε τη γεύση . Μετά από 10′ βάζουμε τα θαλασσινά και σκεπάζουμε με καπάκι σε 5′. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο  και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής chef

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close