fbpx

Τάρτα βερίκοκο ανάποδη: Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

590
Ο Ιούνιος είναι ο μήνας των φρούτων!

Το πιο αρωματικό φρούτο του καλοκαιριού γίνεται στα χέρια της chef Γεωργίας Κουτσούκου υπέροχη ανάποδη τάρτα με κρέμα από μυζήθρα και μέλι και μας προκαλεί να την απολαύσουμε!

“Πήγαμε για μπάνιο, παιχνίδι ανελέητο στον ήλιο. Παίζαμε ψαράκι, γέλιο γάργαρο, ανέμελο, πηγαίο. Μάτια ίδια με τη θάλασσα μετά από τις βουτιές. Χωρίς φλαμίνγκο το μπάνιο. Μόνοι μας, γεμάτοι εμπειρίες ματιάς, με ψυχή κάτασπρη. Μετά στα βράχια για πεταλίδες με τον καπετάνιο που κολύμπαγε σαν δελφίνι σε συνδυασμό με καρχαρία. Αδάμαστος, μοναδικός. Βγάζαμε τις πεταλίδες για πιλάφι με θαλασσινό νερό.  Είχα που να μοιάσω γι αυτό είμαι περήφανη.
Τα βερίκοκα και οι γιαρμάδες σε σακουλάκι με πέτρα μέσα στη θάλασσα μας περιμένανε για κολατσιό. Μετά όλοι μαζί στο μοτοποδήλατο και βουρ για δροσιές με το λάστιχο στην αυλή. Συνέχεια με παγωτό. Σινεμά ο παράδεισος, σκηνοθέτης ο Ύψιστος.
Γεύση αλμυρή, ανάμνηση μέλι. Παραμένω σε αυτή τη θάλασσα, χωρίς ξαπλώστρες και μουσικές, με το γέλιο να ακούγεται δυνατά και το βερίκοκο να δίνει χρώμα στη  ζωή μου”

“Γεωργία Κουτσούκου Chef”

Υλικά

Σφολιάτα φύλλο 1 πακέτο   (και τα δύο φύλλα θα χρησιμοποιηθούν)

Ζάχαρη ½ κούπα

Βερίκοκα 2 μεγάλες κούπες  κομμένα στη μέση

Βούτυρο 60 gr

Φιστίκι Αιγίνης 60 gr

Για την Κρέμα

Κρέμα γάλακτος 250 gr

Μυζήθρα ανάλατη 250 gr

Μέλι 2 κουτ. σούπας

Ξυλάκια (λοβοί)  2 ανάλογα με τη διάθεση

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε πυρίμαχο τηγάνι ή σε ταψάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά και να γίνει το χρώμα ελαφρώς καραμελέ. Μόλις η ζάχαρη λιώσει  ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά ,προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κομμένα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω πιέζοντας ώστε να βουτηχτούν μέσα στην καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε μέγεθος περίπου 2-2,5 πόντους μεγαλύτερο από το ταψί.Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω από τα βερίκοκα στο τηγάνι – ταψάκι  και τυλίγω τις άκρες προς τα μέσα ώστε να τις καλύψουμε. Δεν τις κόβουμε.  Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.

 

Η κρέμα

Σε παγωμένο μεταλλικό μπολ μετρίου μεγέθους, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί.  Προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια και συνεχίζουμε με το μίξερ έως ότου αφρατέψει καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Σύνθεση

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, για 5-10 λεπτά. Καλύπτουμε το σκεύος με ένα μεγάλο πιάτο και αναποδογυρίζουμε. Βάζουμε μια κουταλιά κρέμα ανθότυρο και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου chef

 

Συνταγή δημοσιευμένη στο www.bostanistas.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close