fbpx

Αχλαδάκια Πάτμου

378

Πάτμος η πολύτιμη!

Ντυμένη στο λευκό και στο γαλάζιο το ιερό νησί  με το σπήλαιο και το μοναστήρι της Αποκάλυψης , αποπνέει μια γαλήνια μυστηριακή ατμόσφαιρα! Με μια Χώρα γραφική –  μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – απάνεμα λιμανάκια , χρυσές αμμουδιές με πεντακάθαρα νερά, ψηφίστηκε  το 2012 από το περιοδικό «Forbes» ως ο πιο ειδυλλιακός προορισμός της Ευρώπης και δικαίως αποτελεί έναν σπουδαίο θρησκευτικό αλλά και γαστρονομικό προορισμό.

Η τοπική της κουζίνα γεμάτη με γεύσεις …θεϊκές, κάθε μία  ξεχωριστή εμπειρία!
Η ονομαστή της τυρόπιτα με γέμιση τοπικών τυριών, τα γεμιστά καλαμάρια με ρύζι,  το κρασάτο χοιρινό ,το  λεμονάτο κατσικάκι, το γεμιστό κουνέλι,  το μυρωδάτο ψωμί  τα εκπληκτικά κρασιά ,το γλυκό πουγγί με μέλι και τα αχλαδάκια  είναι λίγες από τις γευστικές απολαύσεις που θα  απολαύσουν οι επισκέπτες!

Υλικά 

Για το σιρόπι

Νερό 2½ ποτήρια 

Ανθόνερο 1 ποτήρι 

Μέλι 3 κουτ. σούπας

Για τα αχλαδάκια

Αμύγδαλα 1  kg  ασπρισμένα σε σκόνη 

Φρυγανιά τριμμένη 2 kg

Κακάο 1 κ. σούπας

Μοσχοκάρυδο 2 κ.σούπας 

Κανέλα  λίγη

Καρύδια κομμένα 1/2 kg 

Ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε για 10′ τα υλικά για το σιρόπι. Βάζουμε  όλα τα υλικά  για τα αχλαδάκια σε μπολ, τα ρίχνουμε  στο σιρόπι και ανακατεύουμε. Τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού και τα περνάμε από την άχνη δύο φορές.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Πηγή: www.womenonly.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close