fbpx

Μελιτζανόρυζο από την Τζιά!

280

 

Υλικά

Μελιτζάνες φλάσκες 3

Ρύζι 2 ½ φλιτζάνια

Νερό 5 ποτήρια

Ντομάτες 2

Ντοματοπελτές 1 κουταλιά

Κρεμμύδι ξερό 1

Σκόρδο 2 σκελίδες

Μαϊντανός ½ ματσάκι

Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι


Εκτέλεση

Βγάζουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβουμε την κάθε μελιτζάνα σε 3 φαρδιές φέτες και κατόπιν σε κύβους. Τις ρίχνουμε σε νερό για να ξεπικρίσουν και να μην μαυρίσουν.  Συνεχίζουμε κόβοντας τις ντομάτες σε κύβους.  Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε  τα κρεμμύδια . Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε με  το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες . Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε  να μαγειρευτεί το ρύζι  μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή: Συνταγή από μία παραδοσιακή μαγείρισσα  της Τζιας την  κυρία Ζηνοβία Στέφα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close