Η μακαρονάδα του καλοκαιριού μετατρέπεται στα χέρια της chef Γεωργίας Κουτσούκου σε ελαφρύ, θεϊκό και γρήγορο πιάτο με κολοκυθάκια και δυόσμο!
“Μίνθη ήταν μια νύμφη που μεταμορφώθηκε στο εν λόγω φυτό από την Περσεφόνη, όταν συνελήφθηκε στην αγκαλιά του άντρα της Άδη, στις όχθες του ποταμού Αχέροντα… Έτσι λέει ο μύθος για το αρωματικό και αναζωογονητικό φυτό αυτής της κατηγορίας. Εδώ πρωταγωνιστεί σε μακαρονάδα απίστευτα γευστική και παίρνει Όσκαρ για το ασυναγώνιστο ρόλο του”
“Γεωργία Κουτσούκου Chef ”
Υλικά
Σπαγγέτι 500 gr
Κολοκυθάκια 8 μικρά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Φύλλα δυόσμου ολόκληρα 50 gr
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πεκορίνο για το σερβίρισμα – προαιρετικά –
Χυμός από μισό λεμόνι, και ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο βράσαμε για να δέσουμε ωραία τη σάλτσα. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα φύλλα του δυόσμου ολόκληρα για 3 περίπου λεπτά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε τηγανίζοντας τα κολοκυθάκια με προσοχή καθώς είναι κομμένα πολύ λεπτά .
Προσθέτουμε το σκόρδο, και τηγανίζουμε περίπου 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί και πικρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά ρίχνοντας, όπως κάνουμε για το ριζότο, και λίγο λίγο το νερό που έχουμε κρατήσει. Μόλις γίνει κρεμώδης η σάλτσα, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, και τον τηγανισμένο δυόσμο ξύσμα λεμονιού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με το τυρί. Διαφορετικά απολαμβάνουμε ως έχει!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεωργία Κουτσούκου Chef