Δροσερή, καλοκαιρινή σούπερ σαλάτα αγγουριού και πεντανόστιμο κεμπάπ ψαριού με μυρωδικά , συνταγή που απολαμβάνουμε από την chef Γεωργία Κουτσούκου .
Υλικά για το κεμπάπ ψαριού
Κρεμμυδάκια 4 φρέσκα ψιλοκομμένα
Κόλιανδρος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος 3-4 κουταλιές
Μπακαλιάρος φιλέτο ή άλλο λευκό ψάρι 500gr
Κάρυ 2 κουταλιές
Πάπρικα κόκκινη γλυκιά 1 κουταλιά
Αλάτι 1 κουτ γλυκού
Λεμόνι χυμός 2 κουτ γλυκού
Ελαιόλαδο 2 κουτ γλυκού
Αβγό 1
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια και τον κόλιανδρο. Προσθέτουμε το ψάρι, το κάρυ, την πάπρικα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού. Στο τέλος το αβγό και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Χωρίζουμε σε 12 μερίδες και πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία. Βάζουμε σε ταψί λίγο ελαιόλαδο και στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με την αγγουροσαλάτα που την φτιάχνουμε ως εξής :
Υλικά για αγγουροσαλάτα
Αγγούρι 1 ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
Ξύδι 4 κουτ. λευκό
Ζάχαρη μαύρη 1 κουταλιά
Πιπεριά κόκκινη χωρίς τους σπόρους 1 ψιλοκομμένη
Κρεμμυδάκι 1 φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ξύδι με τη ζάχαρη που τα έχουμε ανακατέψει καλά να διαλυθεί – η ζάχαρη – Προσθέτουμε και 3 κουταλιές κρύο νερό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν τα fish sticks.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεωργία Κουτσούκου