Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη των ερωτευμένων και όχι μόνο. Αυτή η σοκολατένια τούρτα σε σχήμα καρδιάς από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα μας ενθουσιάσει.
Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα
Υλικά
- 125 γρμ βούτυρο
- 150 γρμ ζάχαρη
- 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα
- 1 κουτ.σουπας αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- Για το γαρνίρισμα
- κόκκινα φρούτα
- καρούλια σοκολάτας
- κράνμπερις
Εκτέλεση
- Για την τούρτα σε σχήμα καρδιάς, θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι.
- Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170 C. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3′ σε μεσαία ταχύτητα. Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
- Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με κράνμπερι, κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.
Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/sokolatenia-kardia-me-kokkina-frouta