fbpx

Σφυρίδα ψητή σε κόκκινη σάλτσα: Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

3.2K

Το ψάρι με την γεμάτη γεύση την νόστιμη σάρκα την χαρακτηριστική “γλίτσα” όταν το αγγίζεις και έχοντας την τιμητική του στα πριγκιπικά και βασιλικά τραπέζια, γίνεται μια θαυμάσια συνταγή στα χέρια της  chef Γεωργίας Κουτσούκου που δεν λέμε όχι όσο συχνά μπορούμε να απολαμβάνουμε!

“Με κατακόκκινη σάλτσα, ελπιδοφόρα, από εκείνες που νικούν όλους τους φόβους, έφτιαξα αυτή τη σφυρίδα.
Με μια πρέζα ρίγανη φρέσκια της έδωσα ανοιξιάτικη ορμή να πάρει στο κατόπι της όλα τα παράξενα.
Αν το μάτι βλέπει ομορφιές, το μυαλό ακολουθεί και σκέφτεται ήρεμα”

“Γεωργία Κουτσούκου Chef”

Υλικά

Σφυρίδα  1 περίπου 1 κιλό

Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο

Ντομάτες 4  ώριμες  – αλλιώς κον κασε –

Κρεμμύδι 1 μεγάλο

Λευκό κρασί  σφηνάκι

Κάπαρη 3 κουτ. σούπας

Ρίγανη 1 κουτ. σούπας  φρέσκια ψιλοκομμένη

Ζάχαρη  1 πρέζα

Αλάτι με προσοχή  – λόγω κάπαρης –

Πιπέρι

Μαϊντανός λίγος  ψιλοκομμένος για στόλισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη σφυρίδα. Την στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και την κόβουμε σε φέτες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη και βράζουμε ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ψήνουμε την σφυρίδα ως εξής. Αφήνουμε τη σχάρα να κάψει 10 λεπτά. Αλείφουμε ελαφρά με λάδι. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά κάθε πλευρά.
Βάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε!

Tips

Εκτός από σφυρίδα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ψάρια, όπως παραδοσιακό μπακαλιάρο, πεσκανδρίτσα, σαργό, συναγρίδα, σαρδέλα, μπαρμπούνια κ.α

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου Chef

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close