fbpx

Σαρμαδάκια αλλοιώς: Aπό τον chef Γιώργο Φραντζή

501

Γνήσιο παραδοσιακό Πασχαλινό – και όχι μόνο – φαγητό  από τον chef Γιώργο Φραντζή, που σερβίρεται ιδανικά με  σος από γιαούρτι με σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.

Υλικά για 4 άτομα

1 συκωταριά 1 αρνίσια χωρίς πνευμόνια

Ελαιόλαδο 80 ml

Κρεμμύδι 1 καθαρισμένο ψιλοκομμένο

Κρεμμυδάκια 3 φρέσκα καθαρισμένα ψιλοκομμένα

Κρασί λευκό 50 ml

Nτομάτα κόκκινη ψιλοκομμένη 350 gr

Πλιγούρι 350 gr

Σπιτικός ζωμός κότας 450 ml

Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 ματσάκι

Κόλιανδρος ψιλοκομμένος 1/2 ματσάκι

Κύμινο 1κ.γ

Αλάτι-πιπέρι/πιπέρι άσπρο

Κρόκοι αβγών 2 χτυπημένοι με 15 ml ελαιόλαδο

Μπόλια 1 μεγάλη  αρνίσια

Bούτυρο 20 gr

Στραγγιστό γιαούρτι 80 gr

Σκόρδο 2 σκελίδες πολτοποιημένες

Πάπρικα καπνιστή

Eκτέλεση

Σε σκεύος με ζεστό νερό βάζουμε την μπόλια για 30′ την αφαιρούμε και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε την συκωταριά για 3′ την βγάζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε τη συκωταριά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας την ντομάτα το πλιγούρι και τον ζωμό κότας. Σκεπάζουμε με καπάκι , σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό τον κόλιανδρο το κύμινο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε την γέμιση στα κομμάτια μπόλιας και τυλίγουμε κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα,αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και τοποθετούμε τα σαρμαδάκια. Αλείφουμε με τους κρόκους αυγών και ψήνουμε σε 180 c για 20′. Σερβίρουμε με το γιαούρτι που ανακατέψαμε με σκόρδο, αλάτι ,πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Γιώργος Φραντζής Chef

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close