Σαρδέλες με σούμα και μουστάρδα. Αυτό το “ταπεινό” μα τόσο θρεπτικό και νόστιμο ψάρι γίνεται ιδιαίτερα απολαυστικό στην συνταγή που μας προτείνει ο chef Δημήτρης Πλουμιστός”
Υλικά
Σαρδέλες φρέσκες 1/2 κιλό
Για την μαρινάδα
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Σούμα μισό ποτήρι
Μουστάρδα 2 κ σ. – πικάντικη –
Πολτός σκόρδου 2 κ.γ.
Καπνιστή πάπρικα 1 κ.γ
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο – λίγο –
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και αν θέλουμε αφαιρούμε το κεφάλι.
Βάζουμε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Τακτοποιούμε σε ταψί τις σαρδέλες στρωμένες και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα μας. Τις αφήνουμε για 1 1/2 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη. Εν συνεχεία τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 C πάνω κάτω για περίπου 25΄
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημήτρης Πλουμιστός Chef