Απλή υγιεινή και πεντανόστιμη η σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή δια χειρός chef
Ευαγγελίας Φωτεινιά.
Υλικά
Κινόα τρίχρωμη 150 gr
Ελαιόλαδο 70 ml
Αγκιναράκι Τήνου 100 gr
Λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια 80 gr
Μάραθος ή άνιθος φρέσκος
Μαϊντανός
Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ντοματίνια 4-5
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κινόα σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε κατσαρόλα βάζουμε 1l νερό και ρίχνουμε το κινόα να βράσει για 15 περίπου λεπτά! Παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και όταν το κινόα είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά .
Επιτυγχάνουμε συνδυασμό σαλάτας με super food και ελληνικά παραδοσιακά υλικά τονίζοντας έτσι τις ιδιότητες του κινόα και το παραδοσιακό προϊόν που είναι το αγκιναράκι Τήνου!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευαγγελία Φωτεινιά chef