fbpx

Σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή: Από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

321

Απλή υγιεινή και πεντανόστιμη η σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή δια χειρός chef
Ευαγγελίας  Φωτεινιά.

Υλικά

Κινόα τρίχρωμη 150 gr

Ελαιόλαδο 70 ml

Αγκιναράκι Τήνου 100 gr

Λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια 80 gr

Μάραθος ή άνιθος φρέσκος

Μαϊντανός

Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Ντοματίνια 4-5

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κινόα σε τρεχούμενο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε κατσαρόλα βάζουμε 1l νερό και ρίχνουμε το κινόα  να βράσει για 15 περίπου λεπτά! Παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και όταν το κινόα είναι έτοιμο σουρώνουμε και αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά .

 

Επιτυγχάνουμε συνδυασμό σαλάτας με super food και ελληνικά παραδοσιακά υλικά τονίζοντας έτσι τις ιδιότητες του κινόα και το παραδοσιακό προϊόν που είναι το αγκιναράκι Τήνου!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close