Δροσερή, αρωματική, καλοκαιρινή σαλάτα γεμάτη χρώμα και γεύση τόσο, που δεν μπορούμε να της αντισταθούμε! Μας την προτείνει η chef Γεωργία Κουτσούκου για καλωσόρισμα στον νέο μήνα !
Υλικά
Σπανάκι babe 200 gr
Αβοκάντο 1 μεγάλο αλλιώς 2 μικρότερα αλλά ώριμα
Φράουλες 10-15 κομμένες στη μέση
Καρύδι χοντροκομένο 3/4 κούπας
Δυόσμος ψιλοκομμένος ή μέντα 1 κουτ σούπας
Λεμόνι χυμός 1 κουτ σούπας
Πετιμέζι ή μέλι 2 κουταλιές σούπας
Ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο 2 – 3 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σπανάκι και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε μέσα στο χυμό λεμονιού . Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.
Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το σπανάκι, το αβοκάντο, τις φράουλες, το καρύδι και ανακατεύουμε καλά .
Με προσοχή μην λιώσουμε τις φράουλες και το αβοκάντο.
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το ελαιόλαδο το ξύδι και το πετιμέζι, στο τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε με πολύ προσοχή κ απαλά και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με λίγο καρύδι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Σημείωση
Γενικά είναι διαδεδομένη σαλάτα και αρκετά γνωστή, είναι όμως ιδιαίτερα νόστιμη και πολύ απλή στην παρασκευή της . Δοκιμάστε την!
Γεωργία Κουτσούκου Chef