fbpx

Ρεβυθοκεφτέδες με σουσάμι: Παραδοσιακή συνταγή από το Καστελόριζο

473

Καστελλόριζο!

Το ακριτικό νησί  της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους, μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του. Ειδυλλιακός τόπος με γραφικά σπίτια  χτισμένα αμφιθεατρικά πάνω από την θάλασσα, μικρούς κόλπους με γαλαζοπράσινα νερά και φιλόξενους ανθρώπους που μας υποδέχονται  στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας.

Στο νησί του Mediteranneo -βραβευμένη με Οσκαρ ταινία- το Παλαιόκαστρο με τα Κυκλώπεια τείχη και την εκκλησία του Αι Γιώργη του βουνού, η υπόγεια κατακόμβη του Αγ.Χαράλαμπου, ο Λυκιακός Τάφος του 4ου αιώνα πΧ ,η εκκλησία των Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης, η Σαντραπεία Αστική Σχολή , το Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά  το ομορφότερο σπήλαιο στη Μεσόγειο, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν τη Γαλάζια Σπηλιά ή  «τρύπα του Παραστά» ή «Φώκιαλη» είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα απολαύσει ο επισκέπτης.

Η γαστρονομική του ιστορία πλούσια, βασίζεται σε γεύσεις από Ανατολή και Δύση και προϊόντα από την γη και την θάλασσα του όπου οι μαστόρισσες Καστελοριζιές παρασκεύαζαν φαγητά και γλυκά με μυρωδιές και αρώματα που γέμιζαν τα σπίτια, τα σοκάκια και τις γειτονιές.

Οι μυρωδάτοι ρεβυθοκεφτέδες του νησιού με την ιδιαίτερη νοστιμιά έχουν ένα μυστικό. Το σουσάμι!

Υλικά

Ρεβύθια αποφλοιωμένα 200 gr

Αβγό 1

Κρεμμύδια 2

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 gr

Μαϊντανός ένα ματσάκι

Δυόσμος ένα ματσάκι

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ελαιόλαδο

Σουσάμι

Λίγη μαγειρική  σόδα

 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 8 ώρες, σε ζεστό νερό, μέσα στο οποίο θα έχουμε διαλύσει την σόδα. Τα ξεπλένουμε καλά και τα χοντροκόβουμε στο multi .

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα, που θα πλάθεται σε κεφτέδες.

Πλάθουμε σχετικά μέτριους, στρογγυλούς κεφτέδες και τους “περνάμε” μέσα από το σουσάμι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει. Τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καστανό χρώμα. Τους σερβίρουμε  ζεστούς ή κρύους και μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με γιαούρτι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πηγή:https://funkycook.gr/sintagi-revithokeftedes/

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close