Το φαγητό που αγαπάμε να τρώμε ειδικά τον χειμώνα. Ο chef Γιώργος Φραντζής μέσα από την συνταγή του την συνοδεύει με τραγανά πιτάκια φάβας ..πηγαίνοντας την ένα βήμα πιο πέρα”
Συνοδεύεται με κρασί Sauvignon Blanc – ποικιλία – που με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του συνδυάζεται άριστα με αυτό το πιάτο.
Σκορπίνες 1 κιλό
Χταπόδι 200 gr
Ελαιόλαδο 120 ml
Κρεμμύδι ψιλοκομένο
Πράσο 1 κομμένο σε ψιλές φέτες
Καρότο κομμένο σε κύβους
Σέλερυ 1 κοτσάνι κομμένο
Πατάτα 1 κομμένη σε κύβους
Κολοκυθάκι 1 κομμένο σε κύβους
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Νερό 2 λίτρα
Κόκκοι πιπέρι
Αλάτι πιπέρι
Χυμός απο 1 λεμόνι.
Εκτέλεση
Υλικά για τα πιτάκια φάβας
Ελαιόλαδο ραφινέ 35 ml
Αλεύρι φάβας 40 gr – κάνουμε σε μπλέντερ σκόνη τη φάβα όπως είναι ξερή και την κοσκινίζουμε –
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30 gr
Γάλα 15 ml
Κρέμα γάλακτος 15 ml
Μπέικιν πάουντερ 1 gr
Σκόρδο 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Γραβιέρα τριμμένη 12 gr
Λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη 1 τμχ – καλά στραγγισμένη) –
Μαιντανός ψιλοκομένος 1 κουτ. γλυκού
Αλάτι και πράσινο πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το αλεύρι φάβας , το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μπέικιν. Αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το σκόρδο, την γραβιέρα, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πράσινο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και εν συνεχεία στρώνουμε σε ταψί λαδωμένη λαδόκολλα, όπου τοποθετούμε κομμένες κουταλιές από το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180c για 18′
Τips
Οι σκορπίνες θέλουν βράσιμο 10′.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής Chef