fbpx

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης: Από την Chef Ευαγγελία Φωτεινιά 

561

Αυτή την συνταγή  από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά για ψαρονέφρι  γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και αρωματική σάλτσα με φυστίκι  Αιγίνης και μυρωδικά κυριολεκτικά θα την λατρέψουμε!

 

Υλικά

Ψαρονέφρι 2 τεμάχια  400-500 gr

Πράσο

Γραβιέρα Τήνου 160 gr

Φιστίκια Αιγίνης 40 gr

Λεμονοθύμαρο

 Σάλτσα

Φιστίκια 50 gr

Mαϊντανός 1/2 ματσάκι

Κόλιανδρο 1/2 ματσάκι

Ξύδι λευκό 2 κ.γ

Κύμινο 1/2 κ.γ

Eλαιόλαδο 50 – 60 gr

Σκόρδο 1  σκελίδα

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι αν υπάρχει λίπος και με  κοφτερό μαχαίρι το ανοίγουμε στην μέση .Για περισσότερη ευκολία το έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας . Κόβουμε και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το πράσο σε μέτρια φωτιά να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και  αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε μπαστουνάκια την γραβιέρα και την μοιράζουμε στα δύο κομμάτια από το ψαρονέφρι μαζί με το πράσο και τα φιστίκια. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τυλίγουμε  με την βοήθεια της μεμβράνης. Βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάζουμε την σάλτσα ρίχνοντας τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε.

 

Σε  τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά βούτυρο φρέσκο και το βάζουμε στην φωτιά.
Ξετυλίγουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα, το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο. Το κόβουμε, ρίχνουμε την σάλτσα και το σερβίρουμε με πουρέ της αρεσκείας μας  – γλυκοπατάτα, φινόκιο ή αρακά –
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευαγγελία Φωτεινιά Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close