fbpx

Πράσινη σαλάτα με εσπεριδοειδή: Από την Chef Ευαγγελία Φωτεινιά

259

Συνταγή  για  υγιεινή πράσινη σαλάτα με την γεύση και το άρωμα των εσπεριδοειδών από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά . Συνοδεύει τέλεια πιάτα με κρέας!

Υλικά

Σαλάτες  πράσινες – λόλα άισμπεργκ  ραντίτσιο  –

Πορτοκάλι 1

Σαγκουίνι 1

Μουστάρδα Ντιζον 50 gr

Χυμός από πορτοκάλι 200 gr

Λεμόνι

Σαγκουίνι

Ηλιέλαιο 170 ml

Ελαιόλαδο ml

Aλάτι

Ξύσμα από τα εσπεριδοειδή – λίγο –

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά τα στεγνώνουμε και τα μαδάμε σε μια μπασίνα  – μπολ η λεκάνη – Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ βάζουμε το χυμό σε κατσαρολάκι και το βράζουμε να μειωθεί στο μισό. Αφού κρυώσει λίγο το χτυπάμε στο μπλέντερ με την μουστάρδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι να βγει ένα συμπαγές υγρό.

Ρίχνουμε και το τρίμμα από τα δύο πορτοκάλια και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε την ψύχα τους. Ρίχνουμε στην μπασίνα με την σαλάτα όση από την βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε ελαφρά, στήνουμε σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα φιλέτα από το σαγκουίνι και το πορτοκάλι. Ταιριάζει υπέροχα με ανθότυρο ,πέτρωμα Τήνου, η Νιώτικο τυράκι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close