fbpx

Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

1.3K

Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό.
Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης.
Στα χέρια της Chef Γεωργίας Κουτσούκου μεταμορφώνονται σε πεντανόστιμη συνταγή που θα φτιάχνουμε ξανά και ξανά!

Υλικά 

Γλυκοπατάτες 4 μικρές 

Καρύδια 1,5 φλιτζάνι χοντροκομμένα  – προτιμώ τα πεκάν για τη συνταγή –

Ελαιόλαδο 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο

Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 1/4 τριμμένο

Πιπέρι καγιέν 1 κουτ. γλυκού

Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 3 κουτ. γλυκού

Αλάτι και λίγο πιπέρι

Μέλι 3 κουτ. γλυκού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 200 C
Πλένουμε  και τρυπάμε με πιρούνι τις πατάτες σε αρκετές μεριές.Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο όταν είναι έτοιμες . Αφήνουμε να κρυώσουν, τις ανοίγουμε και παίρνουμε όσο πιο πολύ από την ψημένη τους σάρκα. Παράλληλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Κρατάμε μόνο λίγο τυρί κ λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο για να ρίξουμε στο ταψί στο τέλος.
Αφού ανακατέψουμε καλά τις πατάτες με το υπόλοιπα υλικά στρώνουμε τον πουρέ σε ένα ταψί ή σε ανάλογο σκεύος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αν θέλουμε βάζουμε  για 5 λεπτά ακόμα στο φούρνο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Γεωργία Κουτσούκου Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close