fbpx

Χοιρινή τηγανιά με μέλι. Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Πεντανόστιμος, αυθεντικά ελληνικός μεζές , η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα πιάτα που ακολουθούσαν το ετήσιο σφάξιμο του γουρουνιού κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. …

Μαρμαρίτες. Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου

Μαρμαρίτες. Ένα είδος λαλαγγίτας που έψηναν και ψήνουν οι νοικοκυρές στη Λήμνο την παραμονή των Φώτων πάνω σε πέτρα για να τις πάρουν τα καλικατζαράκια …

Χοιρινό φιλέτο «σαν πρασοσέλινο» με κρέμα σελινόριζας. Δια χειρός chef Μαρίας Κλήμη

Παραμονή Χριστουγέννων και η Μαρία Κλήμη  Chef και ιδιοκτήτρια του  εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina” μας προτείνει συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο αλλά με απίστευτη νοστιμιά και μοναδική …

Ξεροτήγανα. Συνταγή από την κα Πόπη Τσαβαρή από την Σύμη

Ένα από τα πιο διαδεδομένα γιορτινά γλυκίσματα που έφτιαχναν τα παλιά χρόνια οι νοικοκυρές στη Σύμη, ήταν τα ξεροτήγανα. Τραγανά, σιροπιαστά, πασπαλισμένα με σουσάμι, καρύδια …

Πάπια ψητή με παραδοσιακή γέμιση. Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να τρώμε συχνά πάπια. Η τουλάχιστον δεν συνηθίζαμε. Την γνωρίσαμε από τα εστιατόρια σαν μαγκρέ (magret) δηλαδή στήθος αποκομμένο από το υπόλοιπο …

Φραγκόκοτα με μυρωδικά και σάλτσα λιαστού κρασιού. Συνταγή από τον chef Γιώργο Καρίκη

Κερδίζοντας επάξια μια θέση στη γκάμα των λευκών κρεάτων το ιδιαίτερο αυτό έδεσμα διατηρεί τον ‘πλούσιο χαρακτήρα’ του όσον αφορά στη θρεπτικότητα και τη γευστικότητά …

Σύμη: Η αρχόντισσα του Αιγαίου υποδέχθηκε τη δράση “Aegean mamas know best”

Η  αρχόντισσα Σύμη υποδέχθηκε τη δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close