Χοιρινή τηγανιά με μέλι. Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο
Πεντανόστιμος, αυθεντικά ελληνικός μεζές , η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα πιάτα που ακολουθούσαν το ετήσιο σφάξιμο του γουρουνιού κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. …
Πεντανόστιμος, αυθεντικά ελληνικός μεζές , η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα πιάτα που ακολουθούσαν το ετήσιο σφάξιμο του γουρουνιού κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. …
Μαρμαρίτες. Ένα είδος λαλαγγίτας που έψηναν και ψήνουν οι νοικοκυρές στη Λήμνο την παραμονή των Φώτων πάνω σε πέτρα για να τις πάρουν τα καλικατζαράκια …
Παραμονή Χριστουγέννων και η Μαρία Κλήμη Chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina” μας προτείνει συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο αλλά με απίστευτη νοστιμιά και μοναδική …
Ένα από τα πιο διαδεδομένα γιορτινά γλυκίσματα που έφτιαχναν τα παλιά χρόνια οι νοικοκυρές στη Σύμη, ήταν τα ξεροτήγανα. Τραγανά, σιροπιαστά, πασπαλισμένα με σουσάμι, καρύδια …
Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να τρώμε συχνά πάπια. Η τουλάχιστον δεν συνηθίζαμε. Την γνωρίσαμε από τα εστιατόρια σαν μαγκρέ (magret) δηλαδή στήθος αποκομμένο από το υπόλοιπο …
Κερδίζοντας επάξια μια θέση στη γκάμα των λευκών κρεάτων το ιδιαίτερο αυτό έδεσμα διατηρεί τον ‘πλούσιο χαρακτήρα’ του όσον αφορά στη θρεπτικότητα και τη γευστικότητά …
Η αρχόντισσα Σύμη υποδέχθηκε τη δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the …