Γούνες – Λιόκαυτα ψάρια. Σκόπελος
Έτσι ονομάζουν τα -η-λιόκαυτα ψάρια τα οποία είναι πολύ νόστιμα μιας και η έκθεσή τους στον ήλιο τους δίνει ιδιαίτερο άρωμα και νοστιμιά . Για …
Έτσι ονομάζουν τα -η-λιόκαυτα ψάρια τα οποία είναι πολύ νόστιμα μιας και η έκθεσή τους στον ήλιο τους δίνει ιδιαίτερο άρωμα και νοστιμιά . Για …
Πεντανόστιμη σκοπελίτικη συνταγή για ψάρια πλακί με υπέροχα μοναδικά τους ντόπια δαμάσκηνα Με παράδοση 2 αιώνων, τα δαμάσκηνα είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που …
Κολιός παστός φιλέτο με αρωματικά και φάβα Λήμνου, που συνοδεύει το ούζο ή τους πρώτους μεζέδες. Μια ξεχωριστή γευστικά συνταγή από τον chef Τριαντάφυλλο Καλατζή, …
Στη Σύρο η προετοιμασία για τις γιορτές του Δωδεκαημέρου ξεκινούσε αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα όπου οι νοικοκυρές καθάριζαν το σπίτι και το άσπριζαν εξωτερικά …
Πεντανόστιμη συνταγή απο την Θάσο! Η κακαβιά ήταν και είναι το φαγητό των ψαράδων στον όρμο όπου σταματούν για να ξεκουραστούν ή για να προφυλαχτούν …
Οχι μία, αλλά δύο εκδοχές για μπακαλιάρο το παραδοσιακό πιάτο της εθνικής μας εορτής, μας προτείνει ο chef Ευρυπίδης Γκόγκος. Μπακαλιάρο με σκορδαλιά αρωματισμένη με …
Το απόλυτο πιάτο για να γιορτάσουμε την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Μοσχοβολιστός με αφράτο κουρκούτι , τον περιμένουμε όλοι κάθε …
Ένα ιδιαίτερο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, είναι η συνταγή που μας προτείνει ο chef Βαλάντης Τσακαλίδης . Γιουβαρλάκια με μυλοκόπι και γαρίδες σε ζωμό ψαριού …
Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και …
Γαύρος, ντοματίνια και λεμόνι. Ενας συγκλονιστικός συνδυασμός για τη συνταγή με σπαγγέτι που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο …
Ρόδος το νησί των Ιπποτών! Ο τόπος που είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες καταπληκτικές παραλίες. Νησί …
Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …
Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Πάσχα . Είναι η παλαιότερη και η πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας , …
“Η τελευταία λέξη στην παγκόσμια γαστρονομική “μόδα” είναι τα τοπικά παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα διατροφής , που παλιότερα ίσως τα σνομπάραμε θεωρώντας τα υποδεέστερα έναντι των …
Αμοργός το νησί του απέραντου γαλάζιου! Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εδώ. Η θέα της θάλασσας του Αιγαίου …