fbpx

15 + 1 πεντανόστιμες συνταγές χωρίς κρέας

Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα αποχής από το κρέας και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές μας χωρίς κρέας Ακόμη και αν δεν είμαστε …

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι από τα πιάτα που πρωταγωνιστούν τις Απόκριες και ειδικά τη νηστεία. Την πεντανόστιμη συνταγή …

Κοτόπουλο με χυλοπίτες, δια χειρός Θεολ. Κανιαρού από την Πάτμο

Πάτμος η θεοβάδιστη. Το βορειότερο νησί της Δωδεκανήσου με την Ιερά Μονή του Ιωάννου του Θεολόγου, δεσπόζει εδώ και δέκα αιώνες. Το σπήλαιο της Αποκαλύψεως, …

25 Οκτωβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Σαν Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών. Σκοπός της είναι η γνωστοποίηση στο κοινό σε παγκόσμια κλίμακα …

Τα Ελληνικά Παραδοσιακά Ζυμαρικά

Χυλοπίτες, κοφτό μακαρονάκι, κουσκουσάκι, κριθαράκι, τραχανάς σε διάφορες παραλλαγές… Τα ζυμαρικά αποτελούσαν ανέκαθεν κύρια επιλογή στη διατροφή των Ελλήνων για καθημερινά ή κυριακάτικα τραπεζώματα.  Πλασμένα με …

Σκιουφικτά Κρήτης. Με πάστα ελιών Καλαμάτας ,χοιρινή τηγανιά και κατσικίσιο γιαούρτι. Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Τα σιουφιχτά είναι χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά που φτιάχνουν περισσότερο στη Κρήτη. Λέγονται αλλιώς και σκιουφιχτά ή ζυμένια. Στη κρητική διάλεκτο σκιουφίζω σημαίνει στρουφίζω, δηλαδή στρίβω. …

Λιγκουίνι με σουπιές. Συνταγή δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά από τη Σύρο

Ο πιο γευστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά , είναι λιγκουίνι ( μικρές γλώσσες) με σουπιές. Κάνουν το τέλειο δίδυμο… και η γεύση που προκύπτει …εκπληκτική! …

Χερίσια μακαρόνια ή σπαρτά. Παραδοσιακή συνταγή Χίου (Video)

Παραδοσιακή συνταγή για πεντανόστιμα χερίσια μακαρόνια ή σπαρτά όπως τα λένε στη Χίο, επειδή οι Χιώτισες νοικοκυρές τα φτιάχνουν με τα χέρια τυλίγοντας τη ζύμη …

Λαζάνια γεμιστά με χλωρή και ζαφορά. Δια χειρός chef Νικόλα Σταυλά από Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια ή “πεταλούδα”του Αιγαίου με τη γραφική  αμφιθεατρική Χώρα, τις θάλασσες με τα βαθιά μπλε νερά και  τους φιλόξενους ανθρώπους είναι γνωστή για την …

Μακαρόνια κουφωτά. Παραδοσιακή συνταγή Ψαρών

Περπατώντας στα σοκάκια και τους δρόμους των Ψαρών αντιλαμβάνεται κανείς την ομορφιά και την μοναδικότητα του νησιού αλλά και των κατοίκων του. Το νησί έχει …

Μακαρόνια τρυπητά με μπελτέ και σκόρδο. Δια χειρός Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και …

Χυλοπιτάκι παραδοσιακό “λουκούμι” Ρόδου με θαλασσινά. Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Η ροδίτικη γαστρονομία με συνταγές – θησαυρούς – που έρχονται μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, είναι μια κατηγορία από μόνη της . Η θάλασσα …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close