fbpx

Φλωμάρια με καλαμαράκια, φέτα και βασιλικό: Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …

Φιλέτο λαβράκι με άγρια χόρτα και τοματίνια: Ροδίτικη συνταγή από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ρόδος το νησί των Ιπποτών! Ο τόπος που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες  καταπληκτικές παραλίες. Νησί …

Πασά μακαρούνα: Παραδοσιακή συνταγή της Κω από τον chef Γιώργο Καρίκη

Κως το νησί του Ιπποκράτη! Οι παραλίες του οι περισσότερες οργανωμένες αλλά και κάποιες μοναχικές, είναι πανέμορφες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και οι δραστηριότητες σε …

Λαμπρόπιτες Αστυπάλαιας: Από τον pastry chef Νικόλα Σταυλά

Η Αστυπάλαια ή “πεταλούδα”του Αιγαίου με τη γραφική  αμφιθεατρική Χώρα, τις θάλασσες με τα βαθιά μπλε νερά και  τους φιλόξενους ανθρώπους είναι γνωστή για την …

Ρεβίθια τηγανητά από την chef Γεωργία Κουτσούκου. Το καλύτερο συνοδευτικό σνακ

Τηγανιτά ρεβίθια. Άλλη γεύση! Η συνταγή της chef Γεωργίας Κουτσούκου για τραγανά ρεβίθια τηγανιτά με καπνιστή πάπρικα και αλάτι χοντρό, θα μας κάνει να αγαπήσουμε …

Σαλατούρι Πάρου: Παραδοσιακή συνταγή από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …

Γαλακτομπούρεκο vegan: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Υπέροχο vegan γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα, τραγανά φύλλα και άρωμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Δια χειρός vegan chef  Νίκου Γαϊτάνου! Υλικά για  8 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας …

Σπαγγέτι με κιμά από κόκκινες φακές: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Λαχταριστή μακαρονάδα με κιμά που αγαπάμε να απολαμβάνουμε χρόνια. Μόνο που αυτός ο κιμάς είναι από κόκκινες φακές! Πεντανόστιμη, νηστίσιμη και vegan  δια χειρός vegan …

Αμπελόφυλλα με κόκκινη κολοκύθα: Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Κάλυμνος, το νησί  των σφουγγαράδων! Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί της  Δωδεκανήσου με πανέμορφα τοπία, πεντανόστιμη κουζίνα φιλόξενους κατοίκους που εγγυώνται μια ποιοτική απόδραση …

Λεμονάτος μπακαλιάρος με πράσα: Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Πάσχα . Είναι η παλαιότερη και η πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας , …

Μακαρονάδα με λουκάνικα και ντοματίνια: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Σπέσιαλ μακαρονάδα στην #Πρωϊνή_Καρφίτσα σήμερα για μεγάλες αγάπες. Με λουκάνικα και ντοματίνια σαν να λέμε με κιθάρες και βιολιά! “Γεωργία Κουτσούκου” Υλικά Λουκάνικα 400 gr  …

Λαγάνα το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας: Η συνταγή και η ιστορία της από την Α’ μάγειρα Σέβη Πετρίδη

Μαντίλια στον Πουνέντε της Μονεμβασιάς σου γνέψανε το ξεπροβόδισμα, νησιώτισσες με κανελογαρίφαλα σου `γράψαν τ’ όνομά σου στα μηλοροδάκινα του Κλείδωνα στης Καθαροδευτέρας την λαγάνα …

Κολοκυθόπιτα παραδοσιακή δια χειρός chef Ευρυπίδη Γκόγκου

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με συνταγή της γιαγιάς γραμμένη στο σημειωματάριο μου και ξεχασμένη στο συρτάρι σε γλυκειά και αλμυρή έκδοση.Το άρωμα και η γεύση της μου …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close