fbpx

Μπατούδο. Παραδοσιακή συνταγή Νάξου από τον executive chef Στέλιο Κορρέ.

Το Πάσχα, στη μαγειρική παράδοση του Αιγαίου, το αρνί και το κατσίκι έχουν κυρίαρχο ρόλο, τα οποία σχεδόν πάντα γεμίζουν με μια πλούσια γέμιση, που …

Αγκινάρες με κουκιά λαδολέμονο. Παραδοσιακή συνταγή chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Μία παραδοσιακή ανοιξιάτικη και νηστίσιμη συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός. Σε συνδυασμό με τον άνηθο, τον μάραθο, το λεμόνι και τον μαϊντανό, …

Σουπιές με πρασόρυζο από τον chef Γιώργο Φραντζή

Κλασική συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή της οποίας παραλλαγή είναι οι σουπιές με πρασόρυζο – αντί με σπανάκι – “ Το απολαμβάνουμε όλο τον …

Φαβαδοπιτάκια. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Η φάβα μεταμορφώνεται σε πεντανόστιμα φαβαδοπιτάκια. Η πιο απλή και γευστική συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός από τη Λέρο.

Φάβα Λήμνου με κολιό παστό από τον chef Τριαντάφυλλο Καλατζή

Κολιός παστός φιλέτο με αρωματικά και φάβα Λήμνου, που συνοδεύει το ούζο ή τους πρώτους μεζέδες. Μια ξεχωριστή γευστικά συνταγή από τον chef Τριαντάφυλλο Καλατζή, …

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι από τα πιάτα που πρωταγωνιστούν τις Απόκριες και ειδικά τη νηστεία. Την πεντανόστιμη συνταγή …

Γλυκό παραδοσιακό – Μπουσέ -Σαντορίνης από τον chef Στέλιο Βασιλακόπουλο

Τα μπουσέ, είναι μικρά γλυκά τρουφάκια που φτιάχνουν παραδοσιακά στη Σαντορίνη κάθε Χριστούγεννα και γιορτές. Τα παλιά χρόνια στη Σαντορίνη συνήθιζε όλη η οικογένεια να …

Τσιπούρα με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. Παραδοσιακή συνταγή Σύρου παραμονής Χριστουγέννων από τη chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Στη Σύρο η προετοιμασία για τις γιορτές του Δωδεκαημέρου ξεκινούσε αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα όπου οι νοικοκυρές καθάριζαν το σπίτι και το άσπριζαν εξωτερικά …

Σκαλτσούνια από την Πάρο. Δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τα σκαλτσούνια, είναι μία παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή από την Πάρο. Τα παριανά σκαλτσούνια πρέπει να τα δοκιμάσετε. Τραγανό φύλλο, μυρωδάτη γέμιση με καρύδια, μέλι και …

Σούπα παραδοσιακή “κουκουλομαεριά” Νάξου δια χειρός chef Στέλιου Κορρέ

Στη Νάξο το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με σήμα κατατεθέν τη περίφημη ’Πορτάρα’ και τα γνωστά σε όλο τον κόσμο τυριά της με κορυφαία τη …

Κόκορας κοκκινιστός με χοντρό μακαρόνι. Δια χειρός chef Β.Παπικινού από τη Μήλο

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη Μήλο ήταν σημαντικές ίσως όχι τόσο όσο εκείνες του Πάσχα αλλά αρκετά σημαντικές. Αυτό μπορεί άνετα να …

Μαντινάδες δια χειρός pastry chef Νικόλα Κουλέπη από τη Ρόδο

Οι μαντινάδες είναι παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου με χειροποίητο σπιτικό φύλλο, αμύγδαλα, καρύδια, ελαιόλαδο και σιρόπι μελιού . Θυμίζει μπακλαβά και το προσφέρουν σαν κέρασμα …

Μελομακάρονα “φοινίκια” από τη Λέρο. Συνταγή παραδοσιακή από την Ιωάννα Μαρία Ευσταθιάδου

Η προετοιμασία για τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Λέρο αρχίζει με το Σαρανταμερο. Την παραμονή των Χριστουγέννων έβλεπες τις πιατέλες γεμάτες, το σπίτι μοσχοβολούσε και …

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κατσικάκι.Δια χειρός chef Τριαντάφυλλου Καλατζή από τη Λήμνο

Η Λήμνος είναι ένα νησί με πλούσια έθιμα και πολιτιστική παράδοση. Από τις αρχές του Δεκέμβρη οι νοικοκυρές του νησιού ετοιμάζουν και καθαρίζουν το σπιτικό …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close