fbpx

Κισκέτς – κεσκέκι – του Αγίου Γεωργίου στη Λέσβο

Το «κεσκέκι» είναι παραδοσιακό φαγητό από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και γίνεται σε πανηγύρια σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φυσικά στη Λέσβο. Μαγειρευόταν επίσημα του …

Μπατούδο. Παραδοσιακή συνταγή Νάξου από τον executive chef Στέλιο Κορρέ.

Το Πάσχα, στη μαγειρική παράδοση του Αιγαίου, το αρνί και το κατσίκι έχουν κυρίαρχο ρόλο, τα οποία σχεδόν πάντα γεμίζουν με μια πλούσια γέμιση, που …

Αγκινάρες με κουκιά λαδολέμονο. Παραδοσιακή συνταγή chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Μία παραδοσιακή ανοιξιάτικη και νηστίσιμη συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός. Σε συνδυασμό με τον άνηθο, τον μάραθο, το λεμόνι και τον μαϊντανό, …

Αβγοκούλες . Συνταγή Σύμης από την κυρία Πόπη Τσαβαρή

Αβγοκούλες ή αβδοκούλες! Εθιμοτυπικά ήταν στη Σύμη το δώρο της ναννάς – νονάς – για το βαφτιστήρι της το Πάσχα! Αυγοκούλες και βουτυρένα ετοίμαζαν και …

Σουπιές με πρασόρυζο από τον chef Γιώργο Φραντζή

Κλασική συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή της οποίας παραλλαγή είναι οι σουπιές με πρασόρυζο – αντί με σπανάκι – “ Το απολαμβάνουμε όλο τον …

Φαβαδοπιτάκια. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Η φάβα μεταμορφώνεται σε πεντανόστιμα φαβαδοπιτάκια. Η πιο απλή και γευστική συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός από τη Λέρο.

Τηγανόψωμο με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι Τήνου

Το αγαπημένο τηγανόψωμο των παιδικών μας χρόνων φτιαγμένο από τα χέρια της γιαγιάς ή της μαμάς, μεταμορφώνεται με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι. Δύο τοπικά υλικά από …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close