fbpx

Χαλβάς σιμιγδαλένιος. Δύο συνταγές ξεχωριστές

Ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά της Σαρακοστής , είναι ο σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Απλός και γρήγορος, τον απολαμβάνουμε την περίοδο της νηστείας και όχι …

15 + 1 πεντανόστιμες συνταγές χωρίς κρέας

Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα αποχής από το κρέας και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές μας χωρίς κρέας Ακόμη και αν δεν είμαστε …

Σουπιές με σπανάκι. Δια χειρός chef Nικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Φαγητό μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός για τις Απόκριες , αλλά και για την νηστεία του Σαρανταήμερου.

Τυροπιτάρι στριφτό με το παραδοσιακό καλαθάκι Λήμνου

Οι κάτοικοι της Λήμνου αγαπούν πολύ τις πίτες μιας και διαθέτουν στο νησί εξαιρετικές πρώτες ύλες. Η μακραίωνη ιστορία της Λήμνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και με …

Γιουβέτσι με αρνί. Δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο.

Φαγητό μαμαδίστικο, παραδοσιακό, υπέροχα ζουμερό, μαγειρεμένο με κρασί και πλούσια κόκκινη σάλτσα να αγκαλιάζει το κριθαράκι και το κρέας. Μας προτείνει τη συνταγή ο chef …

Μπαλεζές Λέσβου. Συνταγή δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Ο μπαλεζές της Λέσβου είναι το μουχαλεμπί της Ανατολής – παραδοσιακή αρωματική κρέμα με ανθόνερο – Το γλυκό αυτό οι νοικοκυρές το πήγαιναν κατά την …

Κισκέτς – κεσκέκι – του Αγίου Γεωργίου στη Λέσβο

Το «κεσκέκι» είναι παραδοσιακό φαγητό από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και γίνεται σε πανηγύρια σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φυσικά στη Λέσβο. Μαγειρευόταν επίσημα του …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close