fbpx

Μισοκοφτή από φραγκόσυκα. Παραδοσιακή συνταγή Σύμης, δια χειρός Πόπης Τσαβαρή

Υπέροχο γλύκισμα με χυμό από ώριμα φραγκόσυκα. Το φραγκόσυκο έχει ευεργετικές ιδιότητες με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ειδικά μαγνήσιο. Μισοκοφτή …

Γεμιστά αμπελόφυλλα (ντολμαδάκια) από την Τέλενδο δια χειρός Νταιάν Κόχυλα

Η Τέλενδος το νησάκι των 100 περίπου κατοίκων ήταν κάποτε ενωμένο με την γειτονική Κάλυμνο αλλά ένας ισχυρός σεισμός το 535 μ.Χ. τα διαχώρισε. Είναι …

Μακαρόνια κουφωτά. Παραδοσιακή συνταγή Ψαρών – Video –

Περπατώντας στα σοκάκια και τους δρόμους των Ψαρών αντιλαμβάνεται κανείς την ομορφιά και την μοναδικότητα του νησιού αλλά και των κατοίκων του. Το νησί έχει …

Μποξαδάκι. Συνταγή σαμιώτικη με μοσχαράκι και μελιτζάνες

Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα και της Ήρας! Ο τόπος αυτός διαθέτει εκπληκτική γαστρονομία και παράγει εξαιρετικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, μέλι, εσπεριδοειδή αλλά και το …

Μπακαλιάρος “ξαλουριστός”. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και …

Σουπιόρυζο: Συνταγή από το βιβλίο “Μακριά Μυρωδιά, η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου”

Στο βιβλίο “Μακριά Μυρωδιά, η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” καταγράφεται η παραδοσιακή Ροδίτικη κουζίνα με αυθεντικότητα και σεβασμό, όπως ακριβώς  παραχωρήθηκε στους συγγραφείς και ερευνητές …

Μακαρόνια τρυπητά με μπελτέ και σκόρδο. Δια χειρός Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και …

Λουκούμι – παραδοσιακό χυλοπιτάκι – Ρόδου με θαλασσινά. Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Η ροδίτικη γαστρονομία με συνταγές – θησαυρούς – που έρχονται μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, είναι μια κατηγορία από μόνη της . Η θάλασσα …

Κόκορας κοκκινιστός – φιαστό – Παραδοσιακή συνταγή από Απείρανθο Νάξου

Η Απείρανθος ή τ’ Απεράθου ,το ορεινό χωριό της Νάξου είναι τόπος ποιητών, ανθρώπων των γραμμάτων, της τέχνης, της πολιτικής και  περηφανεύεται για την «αυθεντικότητά» …

Αβγοκαλάμαρα: Συνταγή από τις Οινούσες για κρέπα  – ομελέτα γεμιστή με κιμά και ρύζι

Οινούσες! Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου με τους 1000 κατοίκους ανάμεσα στη Χίο και τη μικρασιατική χερσόνησο της Ερυθραίας έχει μεγάλη ναυτική παράδοση. Σήμα κατατεθέν η …

Σουφικό: Το παραδοσιακό φαγητό της Ικαρίας

Μού ‘φηκες φαγητό” Ναι σου’φηκα” Μου’φηκες, σου ‘φηκα και το όνομα αυτού σουφικό» Η ιστορία λέει πως πριν από χρόνια, μια γυναίκα από την Ικαρία …

Ο μεσοτοπίτικος τραχανάς και οι χάχλες: Γράφει η κα Άντζελα Κοντού από τον Μεσότοπο Λέσβου

Οι χάχλες είναι κουπίτσες φτιαγμένες με το ζυμάρι του φρέσκου, ξινού τραχανά και η γεύση τους κλείνει μέσα της την αξία του λιγοστού χώματος της …

Φλωμάρια με καλαμαράκια, φέτα και βασιλικό: Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …

Φιλέτο λαβράκι με άγρια χόρτα και τοματίνια: Ροδίτικη συνταγή από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ρόδος το νησί των Ιπποτών! Ο τόπος που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες  καταπληκτικές παραλίες. Νησί …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close