Γούνες – Λιόκαυτα ψάρια. Σκόπελος
Έτσι ονομάζουν τα -η-λιόκαυτα ψάρια τα οποία είναι πολύ νόστιμα μιας και η έκθεσή τους στον ήλιο τους δίνει ιδιαίτερο άρωμα και νοστιμιά . Για …
Έτσι ονομάζουν τα -η-λιόκαυτα ψάρια τα οποία είναι πολύ νόστιμα μιας και η έκθεσή τους στον ήλιο τους δίνει ιδιαίτερο άρωμα και νοστιμιά . Για …
Το «κεσκέκι» είναι παραδοσιακό φαγητό από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και γίνεται σε πανηγύρια σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φυσικά στη Λέσβο. Μαγειρευόταν επίσημα του …
Το Πάσχα, στη μαγειρική παράδοση του Αιγαίου, το αρνί και το κατσίκι έχουν κυρίαρχο ρόλο, τα οποία σχεδόν πάντα γεμίζουν με μια πλούσια γέμιση, που …
Συνταγή απλή Καλύμνου για αφράτα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία.
Μία παραδοσιακή ανοιξιάτικη και νηστίσιμη συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός. Σε συνδυασμό με τον άνηθο, τον μάραθο, το λεμόνι και τον μαϊντανό, …
Αβγοκούλες ή αβδοκούλες! Εθιμοτυπικά ήταν στη Σύμη το δώρο της ναννάς – νονάς – για το βαφτιστήρι της το Πάσχα! Αυγοκούλες και βουτυρένα ετοίμαζαν και …
Πεντανόστιμη σκοπελίτικη συνταγή για ψάρια πλακί με υπέροχα μοναδικά τους ντόπια δαμάσκηνα Με παράδοση 2 αιώνων, τα δαμάσκηνα είναι ένα από τα βασικά προϊόντα που …
Το φάβα της Αμοργού – πρόσφατα πιστοποιημένο (ΠΓΕ) – είναι η γνωστή μας φάβα, που στην αμοργιανή ντοπιολαλιά έχει ουδέτερο γένος – όπως και τα …
Κλασική συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή της οποίας παραλλαγή είναι οι σουπιές με πρασόρυζο – αντί με σπανάκι – “ Το απολαμβάνουμε όλο τον …
Η φάβα μεταμορφώνεται σε πεντανόστιμα φαβαδοπιτάκια. Η πιο απλή και γευστική συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός από τη Λέρο.
Το αγαπημένο τηγανόψωμο των παιδικών μας χρόνων φτιαγμένο από τα χέρια της γιαγιάς ή της μαμάς, μεταμορφώνεται με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι. Δύο τοπικά υλικά από …