fbpx

Χαλβάς σιμιγδαλένιος. Δύο συνταγές ξεχωριστές

Ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά της Σαρακοστής , είναι ο σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Απλός και γρήγορος, τον απολαμβάνουμε την περίοδο της νηστείας και όχι …

15 + 1 πεντανόστιμες συνταγές χωρίς κρέας

Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα αποχής από το κρέας και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές μας χωρίς κρέας Ακόμη και αν δεν είμαστε …

Σουπιές με σπανάκι. Δια χειρός chef Nικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Φαγητό μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός για τις Απόκριες , αλλά και για την νηστεία του Σαρανταήμερου.

Μπαλεζές Λέσβου. Συνταγή δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Ο μπαλεζές της Λέσβου είναι το μουχαλεμπί της Ανατολής – παραδοσιακή αρωματική κρέμα με ανθόνερο – Το γλυκό αυτό οι νοικοκυρές το πήγαιναν κατά την …

Αγκινάρες με κουκιά λαδολέμονο. Παραδοσιακή συνταγή chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Μία παραδοσιακή ανοιξιάτικη και νηστίσιμη συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός. Σε συνδυασμό με τον άνηθο, τον μάραθο, το λεμόνι και τον μαϊντανό, …

Φαβαδοπιτάκια. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

Η φάβα μεταμορφώνεται σε πεντανόστιμα φαβαδοπιτάκια. Η πιο απλή και γευστική συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός από τη Λέρο.

Τσιπούρα με κουνουπίδι και γλυκοπατάτα. Παραδοσιακή συνταγή Σύρου από τη chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Στη Σύρο η προετοιμασία για τις γιορτές του Δωδεκαημέρου ξεκινούσε αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα όπου οι νοικοκυρές καθάριζαν το σπίτι και το άσπριζαν εξωτερικά …

Σούπα παραδοσιακή “κουκουλομαεριά” Νάξου δια χειρός chef Στέλιου Κορρέ

Στη Νάξο το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με σήμα κατατεθέν τη περίφημη ’Πορτάρα’ και τα γνωστά σε όλο τον κόσμο τυριά της με κορυφαία τη …

Χαλβάς της στάχτης. Δια χειρός chef Ιωάννη Μαρινόπουλου από τη Θάσο

Τα ήθη και τα έθιμα μαρτυρούν τις ανησυχίες των ανθρώπων όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Στη Θάσο οι κάτοικοι του νησιού σέβονται τις …

Βαρβάρα. Συνταγή παραδοσιακή από τη Κω

Οι νοικοκυρές προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου φτιάχνουν το γλύκισμα «Βαρβάρα», μια γλυκιά νηστίσιμη σούπα – που μοιάζει με το κολυβόζουμο – από σιτάρι, …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close