fbpx

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες φούρνου με άγρια χόρτα. Συνταγή δια χειρός chef Γιώργου Μαρκάκη από Ρόδο

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές …

Φασόλια τηγανιτά σουβλάκι. Συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο.

Σουβλάκι από φασόλια τηγανιτά. Φαγητό που δύσκολα θα απολαύσουμε σε μαγαζί αν δεν το ετοιμάσουμε ..οι ίδιοι. Μας το προτείνει ο chef Νικόλας Σιφουνιός από …

Συνταγές για μπακαλιάρο δια χειρός chef Ευρυπίδη Γκόγκου.

Οχι μία, αλλά δύο εκδοχές για μπακαλιάρο το παραδοσιακό πιάτο της εθνικής μας εορτής, μας προτείνει ο chef Ευρυπίδης Γκόγκος. Μπακαλιάρο με σκορδαλιά αρωματισμένη με …

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπύρας, σκορδαλιά από αβοκάντο και μους λευκού ταραμά. Συνταγή δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Το απόλυτο πιάτο για να γιορτάσουμε την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Μοσχοβολιστός με αφράτο κουρκούτι , τον περιμένουμε όλοι κάθε …

Ρεβίθια στη γάστρα με κρεμμύδια και δεντρολίβανο. Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Εν μέσω Σαρακοστής τι καλύτερο φαγητό απο τα ρεβίθια…. Η Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια του  εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina” μας προτείνει απίστευτα νόστιμη συνταγή απο την Κάλυμνο …

Παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι και σουσάμι. Δια χειρός chef Μιχάλη Π.Μπακίρη από τη Ρόδο

“Όταν η Ροδίτικη παράδοση φλερτάρει με την εξέλιξη, δημιουργεί γευστικές εκπλήξεις. Οι τοπικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά είναι η κληρονομιά μας, ο …

Τουρτάκια – συμιακές τυρόπιτες- και γαλακτομπούρεκο Σύμης. Συνταγές της κας Πόπης Τσαβαρή από τη Σύμη.

Καλή Τυρινή με δύο παραδοσιακές συνταγές που μας προτείνει η κυρία Πόπη Τσαβαρή από την Σύμη. Τουρτάκια – τυρόπιτες – στιγμής με την παλιά συνταγή …

Λαγάνα με ταχίνι μαυροσούσαμο και ταραμοσαλάτα. Συνταγές δια χειρός chef Βαλάντη Τσακαλίδη από τη Ρόδο

Σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας η λαγάνα έχει την τιμητική της στο τραπέζι μας μαζί με την ταραμοσαλάτα και τα σαρακοστιανά. Μάρτης χωρίς Σαρακοστή και καθαρά …

Παραδοσιακές πεντανόστιμες συνταγές με ρεβίθια. Δια χειρός chef Ευριπίδη Γκόγκου από τη Ρόδο – Video –

Πλούσια σε πρωτεΐνη ισοδύναμης του κρέατος και των γαλακτοκομικών, φολικό οξύ, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα ρεβύθια ή ερέβινθοι – καθώς η προέλευση της …

Λιγκουίνι με σουπιές. Συνταγή δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά από τη Σύρο

Ο πιο γευστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά , είναι λιγκουίνι ( μικρές γλώσσες) με σουπιές. Κάνουν το τέλειο δίδυμο… και η γεύση που προκύπτει …εκπληκτική! …

Σούπα Ικαριώτικη με καλαμποκάλευρο και πράσινα λαχανικά. Δια χειρός Νταϊάνας Κόχυλα

Εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Ικαρίας χρησιμοποιούν το καλαμποκάλευρο και τους σπόρους του καλαμποκιού στην Ικαριώτικη διατροφή. Υπάρχουν πολλές μελέτες που έχουν δείξει …

Χαλβάς ή χαλουβάς. Παραδοσιακή συνταγή Νισύρου

Λιχουδιά νόστιμη και γλυκιά, o χαλβάς είναι μια θρεπτική πρόταση διατροφής για όλες τις ώρες και ενδείκνυται σαν επιδόρπιο για μεγάλους και μικρούς. Τον συναντάμε …

Μαρμαρίτες. Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου για τα Φώτα

Μαρμαρίτες. Ένα είδος λαλαγγίτας που έψηναν και ψήνουν οι νοικοκυρές στη Λήμνο την παραμονή των Φώτων πάνω σε πέτρα για να τις πάρουν τα καλικατζαράκια …

Ανδριώτικο παστέλι. Το γλυκό της Πρωτοχρονιάς στην Άνδρο

Στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς το Ανδριώτικο παστέλι αποτελούσε τα παλιά χρόνια έναν άτυπο διαγωνισμό επιδεξιότητας ανάμεσα στις νοικοκυρές. Αν το χρώμα δεν ήταν άσπρο, αν …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close