fbpx

Σουφικό: Το παραδοσιακό φαγητό της Ικαρίας

Μού ‘φηκες φαγητό” Ναι σου’φηκα” Μου’φηκες, σου ‘φηκα και το όνομα αυτού σουφικό» Το Σουφικό Ικαρίας είναι παραδοσιακό μαγειρευτό φαγητό του νησιού, όπου οι Ικαριώτισσες …

Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, φινόκιο και κουκουνάρι: Από τη chef Μαρία Κλήμη

Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, κουκουνάρι και άρωμα από φινόκιο, συνθέτουν το πιο απολαυστικό πιάτο. Η συνταγή είναι από την Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια …

Νηστίσιμη τηγανιά με γαρίδες: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Η συνταγή από τον Βασίλη Παπικινό chef και ιδιοκτήτη του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο για τηγανιά με γαρίδες, είναι από τις πιο αγαπημένες  της νηστείας και …

Η διάσημη Ικαριώτικη χορτόπιτα

Χόρτα και πάλι χόρτα.. Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας στην Ικαρία! Η “μελέτη Ικαρία” έδειξε ότι οι κάτοικοι της αγαπούν να καταναλώνουν οτιδήποτε παράγει …

Γαλακτομπούρεκο vegan: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Υπέροχο vegan γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα, τραγανά φύλλα και άρωμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Δια χειρός vegan chef  Νίκου Γαϊτάνου! Υλικά για  8 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας …

Σπαγγέτι με κιμά από κόκκινες φακές: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Λαχταριστή μακαρονάδα με κιμά που αγαπάμε να απολαμβάνουμε χρόνια. Μόνο που αυτός ο κιμάς είναι από κόκκινες φακές! Πεντανόστιμη, νηστίσιμη και vegan  δια χειρός vegan …

Αμπελόφυλλα με κόκκινη κολοκύθα: Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Κάλυμνος, το νησί  των σφουγγαράδων! Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί της  Δωδεκανήσου με πανέμορφα τοπία, πεντανόστιμη κουζίνα φιλόξενους κατοίκους που εγγυώνται μια ποιοτική απόδραση …

Ξεροτήγανα με σιρόπι και κανέλα από τους Λειψούς: Δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ξεροτήγανα (ξεροτήανα) παραδοσιακά από τους Λειψούς! Με τραγανό φύλλο και σιρόπι που τα μελώνει και γίνονται τέλεια! Συνταγή από την chef  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διατηρούνται πολύ …

Λαγάνα το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας: Η συνταγή και η ιστορία της από την Α’ μάγειρα Σέβη Πετρίδη

Μαντίλια στον Πουνέντε της Μονεμβασιάς σου γνέψανε το ξεπροβόδισμα, νησιώτισσες με κανελογαρίφαλα σου `γράψαν τ’ όνομά σου στα μηλοροδάκινα του Κλείδωνα στης Καθαροδευτέρας την λαγάνα …

Νηστίσιμα τριγωνάκια με φύλλο κρούστας, αμύγδαλα και αρωματικά μανταρίνια Χίου

Το άρωμα και η γεύση των μανταρινιών του Χιώτικου κάμπου  – από τα πιο αρωματικά στον κόσμο – μεταμορφώνονται σε απλό αλλά πολύ λαχταριστό γλυκό …

Ξεροτήγανα: Το παραδοσιακό γλύκισμα της Αμοργού! – Video – Και η γιορτή του –

Αμοργός το νησί του απέραντου γαλάζιου! Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εδώ. Η θέα της θάλασσας του Αιγαίου …

Φλαουνάκια: Παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες από την Μήλο

Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της …

Φακές αραντιστές από την Αστυπάλαια δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αστυπάλαια! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Θυμίζει πεταλούδα γι ‘αυτό  την αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου»! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close