fbpx

Συνταγές για μπακαλιάρο δια χειρός chef Ευρυπίδη Γκόγκου.

Οχι μία, αλλά δύο εκδοχές για μπακαλιάρο το παραδοσιακό πιάτο της εθνικής μας εορτής, μας προτείνει ο chef Ευρυπίδης Γκόγκος. Μπακαλιάρο με σκορδαλιά αρωματισμένη με …

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπύρας, σκορδαλιά από αβοκάντο και μους λευκού ταραμά. Συνταγή δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Το απόλυτο πιάτο για να γιορτάσουμε την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Μοσχοβολιστός με αφράτο κουρκούτι , τον περιμένουμε όλοι κάθε …

Γιουβαρλάκια με μυλοκόπι και γαρίδες. Δια χειρός chef Βαλάντη Τσακαλίδη από τη Ρόδο

Ένα ιδιαίτερο πιάτο που μυρίζει θάλασσα για την σημερινή ημέρα της αγάπης και του έρωτα – αλλά και για κάθε μας γιορτή – είναι η …

Μπακαλιάρος “ξαλουριστός”. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και …

Σπαγγέτι με ντοματίνια, γαύρο και λεμόνι: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Γαύρος, ντοματίνια και λεμόνι. Ενας συγκλονιστικός συνδυασμός για τη συνταγή με σπαγγέτι που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο …

Φιλέτο λαβράκι με άγρια χόρτα και τοματίνια: Ροδίτικη συνταγή από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ρόδος το νησί των Ιπποτών! Ο τόπος που  είναι γεμάτο όμορφα τοπία, ακρογιαλιές, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά αξιοθέατα, γραφικά χωριά και αμέτρητες  καταπληκτικές παραλίες. Νησί …

Σαλατούρι Πάρου: Παραδοσιακή συνταγή από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …

Λεμονάτος μπακαλιάρος με πράσα: Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Πάσχα . Είναι η παλαιότερη και η πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας , …

Ψαρόσουπα με τραχανά από τον Μεσότοπο Λέσβου

“Η τελευταία λέξη στην παγκόσμια γαστρονομική “μόδα” είναι τα τοπικά παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα διατροφής , που παλιότερα ίσως τα σνομπάραμε θεωρώντας τα υποδεέστερα  έναντι των …

Γόπες με σάλτσα σαβόρι της θείας Ειρήνης: Συνταγή από την Αμοργό

Αμοργός το νησί του απέραντου γαλάζιου! Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εδώ. Η θέα της θάλασσας του Αιγαίου …

Σούπα κακαβιά Λέρου από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες …

Σούπερ σαλάτα αγγουριού και κεμπάπ ψαριού: Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Δροσερή, καλοκαιρινή σούπερ  σαλάτα αγγουριού και πεντανόστιμο κεμπάπ ψαριού με μυρωδικά , συνταγή που απολαμβάνουμε από την  chef Γεωργία Κουτσούκου . Υλικά για το κεμπάπ ψαριού …

Ροφός στιφάδο συνταγή από την Σκόπελο: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Γεύσεις που μας ταξιδεύουν , αρώματα που μας θυμίζουν ελληνικό νησί και θάλασσα. Ο ροφός στιφάδο είναι ένα “γλύκισμα” φαγητό , παραδοσιακό της Σκοπέλου.  Η …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close