fbpx

Γεμιστά αμπελόφυλλα (ντολμαδάκια) από την Τέλενδο δια χειρός Νταιάν Κόχυλα

Η Τέλενδος το νησάκι των 100 περίπου κατοίκων ήταν κάποτε ενωμένο με την γειτονική Κάλυμνο αλλά ένας ισχυρός σεισμός το 535 μ.Χ. τα διαχώρισε. Είναι …

Μποξαδάκι. Συνταγή σαμιώτικη με μοσχαράκι και μελιτζάνες

Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα και της Ήρας! Ο τόπος αυτός διαθέτει εκπληκτική γαστρονομία και παράγει εξαιρετικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, μέλι, εσπεριδοειδή αλλά και το …

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με σφέλα Μεσσηνίας. Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Αν είστε λάτρεις της μελιτζάνας , πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη καλοκαιρινή συνταγή που μας προτείνει η chef Γεωργία Κουτσούκου. Μελιτζάνα, ντομάτα, μυρωδικά και παραδοσιακό …

Σουφικό: Το παραδοσιακό φαγητό της Ικαρίας

Μού ‘φηκες φαγητό” Ναι σου’φηκα” Μου’φηκες, σου ‘φηκα και το όνομα αυτού σουφικό» Η ιστορία λέει πως πριν από χρόνια, μια γυναίκα από την Ικαρία …

Η διάσημη Ικαριώτικη χορτόπιτα

Χόρτα και πάλι χόρτα.. Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας στην Ικαρία! Η “μελέτη Ικαρία” έδειξε ότι οι κάτοικοι της αγαπούν να καταναλώνουν οτιδήποτε παράγει …

Κολοκυθάκια γεμιστά με κινόα: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Αγαπημένο φαγητό της μαμάς . Ο chef  Νίκος Γαϊτάνος μας προτείνει γεμιστά κολοκυθάκια “αλλιώς” με γέμιση κινόα αντί κιμά ή ρύζι. Τα σερβίρουμε περιχύνοντας τα …

Ομελέτα του Αιγαίου – Σφουγγάτο – με κολοκυθάκι, μπρόκολο, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης: Από τον chef Στράτο Ιωσηφέλλη

Η Λέσβος είναι το νησί των γεύσεων και των αρωμάτων. Λάδι αγνό μυτιληνιό , φρέσκα λαχανικά ,αρωματικά μυρωδικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης ,είναι κάποια  από τα …

Μελιτζάνες με μοσχάρι: Παραδοσιακός “καλόγερος” από την Νάξο

Νάξος! Πανέμορφα γραφικά ορεινά χωριά, υπέροχες παραλίες, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και αρχαιολογικά μνημεία, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και εκλεκτά τοπικά προϊόντα, είναι μόνο κάποια από αυτά που …

Πουρές γλυκοπατάτας με καρύδια πεκάν και δεντρολίβανο: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Αγαπάμε γλυκοπατάτες  αυτό το τόσο γευστικό αλλά και θρεπτικό λαχανικό. Πλούσιες σε καροτενοειδή ,βιταμίνη Β5 και βιταμίνη Α που αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό  και σχετίζεται με …

Φουσκωτή και κολόπια: Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα” δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αντίπαρος! Ανάμεσα στα κοσμοπολίτικα νησιά της Πάρου και της Νάξου η Αντίπαρος ξεχωρίζει με τον μποέμ χαρακτήρα της και  τη γνήσια  κυκλαδίτικη ομορφιά της . …

Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο: Συνταγή συριανή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων! Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά, …

Τσιμέτια: Κολοκυθοανθοί γεμιστοί από την Ίο.

Ίος το νησί του φωτός! Ένα ακόμα μαγευτικό νησί στις Κυκλάδες με καλντερίμια, πάλλευκα πέτρινα σπίτια, «στιγάδια» και «ντάμες» δηλαδή τα στεγασμένα δρομάκια και οι …

Ρεβυθοκεφτέδες με σουσάμι: Παραδοσιακή συνταγή από το Καστελόριζο

Καστελλόριζο! Το ακριτικό νησί  της Δωδεκανήσου που στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους, μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά και την αρχοντιά των αναστηλωμένων αρχοντικών …

Κολοκυθάκια γεμιστά του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Τήνος! Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της …

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί: Συνταγή από την Αστυπάλαια

Αστυπάλαια η πεταλούδα του Αιγαίου, ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι! Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και τους ανεμόμυλους, πεντακάθαρα νερά, κάτοικοι, …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close