fbpx

Κασπακινό (αρνάκι με ρύζι και τυρί) Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από τον chef Τριαντάφυλλο Καλατζή

Ανήμερα Λαμπρής το ρίφι – αρνάκι ή κατσικάκι – έχει τη τιμητική του . Στα νησιά του Αιγαίου , όπως και σε άλλα μέρη της …

Κεφαλόποδα – Ροδίτικη μαγειρίτσα και καπαμάς ή λαπάς Λαμπριώτης. Δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή από τη Ρόδο

Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα και λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς ρίφι (κατσίκι ή αρνί) δεν γίνεται.Στην μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας μας , τα έθιμα στα νησιά του Αιγαίου …

Παραδοσιακές πεντανόστιμες συνταγές με ρεβίθια. Δια χειρός chef Ευριπίδη Γκόγκου από τη Ρόδο – Video –

Πλούσια σε πρωτεΐνη ισοδύναμης του κρέατος και των γαλακτοκομικών, φολικό οξύ, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα ρεβύθια ή ερέβινθοι – καθώς η προέλευση της …

Σκιουφικτά Κρήτης. Με πάστα ελιών Καλαμάτας ,χοιρινή τηγανιά και κατσικίσιο γιαούρτι. Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Τα σιουφιχτά είναι χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά που φτιάχνουν περισσότερο στη Κρήτη. Λέγονται αλλιώς και σκιουφιχτά ή ζυμένια. Στη κρητική διάλεκτο σκιουφίζω σημαίνει στρουφίζω, δηλαδή στρίβω. …

Χοιρινή τηγανιά με μέλι. Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Πεντανόστιμος, αυθεντικά ελληνικός μεζές , η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα πιάτα που ακολουθούσαν το ετήσιο σφάξιμο του γουρουνιού κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. …

Χοιρινό φιλέτο «σαν πρασοσέλινο» με κρέμα σελινόριζας. Δια χειρός chef Μαρίας Κλήμη

Παραμονή Χριστουγέννων και η Μαρία Κλήμη  Chef και ιδιοκτήτρια του  εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina” μας προτείνει συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο αλλά με απίστευτη νοστιμιά και μοναδική …

Πάπια ψητή με παραδοσιακή γέμιση. Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να τρώμε συχνά πάπια. Η τουλάχιστον δεν συνηθίζαμε. Την γνωρίσαμε από τα εστιατόρια σαν μαγκρέ (magret) δηλαδή στήθος αποκομμένο από το υπόλοιπο …

Μποξαδάκι. Συνταγή σαμιώτικη με μοσχαράκι και μελιτζάνες

Σάμος, το νησί του Πυθαγόρα και της Ήρας! Ο τόπος αυτός διαθέτει εκπληκτική γαστρονομία και παράγει εξαιρετικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, μέλι, εσπεριδοειδή αλλά και το …

Πίτα του βοσκού με το αρνάκι που μας περίσσεψε: Δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι θα κάνουμε με κάποια φαγητά που μας έμειναν από το Πάσχα. Όπως το αρνάκι ή το κατσικάκι. Τα αξιοποιούμε, ετοιμάζοντας νέες …

Χοιρινό στον φούρνο: Παραδοσιακή συνταγή Λέρου από τον chef Νικόλαο Σιφουνιό

Λέρος το αρμονικό νησί της Αρτέμιδος με την μεγάλη ιστορία, ο ευλογημένος αυτός τόπος που οι ρυθμοί κυλούν πιο ήρεμα! Καταπράσινος, με πεδιάδες και χαμηλά …

Μοσχαρίσια μπριζόλα με γαρίδες η καραβίδες. Συνταγή και μυστικά ψησίματος

Μυστικά και συνταγή για την πιο ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα με επικάλυψη βουτύρου, γαρίδες η καραβίδες από τον ψήστη Σταμάτη Σίφουνα. “Η επιλογή του κρέατος είναι …

Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια με bbq sauce και πατατοσαλάτα: Από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή που θα μας κάνει να γλύφουμε τα δάχτυλα μας , ότι πρέπει για την Τσικνοπέμπτη δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Δεν είναι απλά παϊδάκια. Είναι …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close