fbpx

Μαντί. Παραδοσιακή συνταγή Σαμοθράκης

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του Μαντί. Το Ποντιακό, το Μικρασιάτικο, το Αρμένικο… Λιγότερο γνωστό, αλλά εξαιρετικά νόστιμο είναι αυτό της Σαμοθράκης. Μία από τις παραδοσιακές λιχουδιές …

Σούπα λαχανικών με κεφτεδάκια. Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή

Αυτή η σούπα με κεφτεδάκια και λαχανικά ,είναι η ιδανική επιλογή για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες. Συνταγή από τον chef Γιώργο Φραντζή από τη Ρόδο …

Γεμιστά αμπελόφυλλα (ντολμαδάκια) από την Τέλενδο δια χειρός Νταιάν Κόχυλα

Η Τέλενδος το νησάκι των 100 περίπου κατοίκων ήταν κάποτε ενωμένο με την γειτονική Κάλυμνο αλλά ένας ισχυρός σεισμός το 535 μ.Χ. τα διαχώρισε. Είναι …

Μακαρόνια κουφωτά. Παραδοσιακή συνταγή Ψαρών

Περπατώντας στα σοκάκια και τους δρόμους των Ψαρών αντιλαμβάνεται κανείς την ομορφιά και την μοναδικότητα του νησιού αλλά και των κατοίκων του. Το νησί έχει …

Αβγοκαλάμαρα: Συνταγή από τις Οινούσες για κρέπα  – ομελέτα γεμιστή με κιμά και ρύζι

Οινούσες! Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου με τους 1000 κατοίκους ανάμεσα στη Χίο και τη μικρασιατική χερσόνησο της Ερυθραίας έχει μεγάλη ναυτική παράδοση. Σήμα κατατεθέν η …

Ντολμαδάκια παραδοσιακά Κάσου. Συνταγή από την κα Μαρία Χαλκίτου Σύρμου

H κασιώτικη κουζίνα φημίζεται και ξεχωρίζει. Γεύσεις που δεν θα συναντήσουμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Έχουν επηρεαστεί από την Κρήτη και εμπλουτίστηκαν από τους Κασιώτες …

Μυτιληνιοί κεφτέδες με ούζο: Από τον chef Στράτο Ιωσηφέλλη

Η Λέσβος είναι το νησί των γεύσεων και των αρωμάτων. Ούζο μοσχοβολιστό παραγωγής τους, λάδι αγνό μυτιληνιό και αρωματικά μυρωδικά , είναι κάποια  από τα …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close