fbpx

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες φούρνου με άγρια χόρτα. Συνταγή δια χειρός chef Γιώργου Μαρκάκη από Ρόδο

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές …

Γιουβαρλάκια με μυλοκόπι και γαρίδες. Δια χειρός chef Βαλάντη Τσακαλίδη από τη Ρόδο

Ένα ιδιαίτερο πιάτο που μυρίζει θάλασσα για την σημερινή ημέρα της αγάπης και του έρωτα – αλλά και για κάθε μας γιορτή – είναι η …

Λιγκουίνι με σουπιές. Συνταγή δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά από τη Σύρο

Ο πιο γευστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά , είναι λιγκουίνι ( μικρές γλώσσες) με σουπιές. Κάνουν το τέλειο δίδυμο… και η γεύση που προκύπτει …εκπληκτική! …

Μαύρο πιλάφι με σουπιά και άγρια χόρτα από τους Λειψούς. Δια χειρός chef Άγγελου Κολιγλιάτη

“Είναι κάπως ιδιαίτερο αυτό το μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων. Αν και ελάχιστα γνωστό στο Ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό, η Λιψός ή το Λιψό όπως ονομάζουν οι …

Σουπιόρυζο: Συνταγή από το βιβλίο “Μακριά Μυρωδιά, η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου”

Στο βιβλίο “Μακριά Μυρωδιά, η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” καταγράφεται η παραδοσιακή Ροδίτικη κουζίνα με αυθεντικότητα και σεβασμό, όπως ακριβώς  παραχωρήθηκε στους συγγραφείς και ερευνητές …

Λουκούμι – παραδοσιακό χυλοπιτάκι – Ρόδου με θαλασσινά. Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Η ροδίτικη γαστρονομία με συνταγές – θησαυρούς – που έρχονται μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, είναι μια κατηγορία από μόνη της . Η θάλασσα …

Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, φινόκιο και κουκουνάρι: Από τη chef Μαρία Κλήμη

Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, κουκουνάρι και άρωμα από φινόκιο, συνθέτουν το πιο απολαυστικό πιάτο. Η συνταγή είναι από την Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια …

Νηστίσιμη τηγανιά με γαρίδες: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Η συνταγή από τον Βασίλη Παπικινό chef και ιδιοκτήτη του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο για τηγανιά με γαρίδες, είναι από τις πιο αγαπημένες  της νηστείας και …

Φλωμάρια με καλαμαράκια, φέτα και βασιλικό: Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …

Πιλάφι με θαλασσινά: Αγιορείτικη συνταγή από το βιβλίο του μοναχού Ν.Αγιορείτη από τον chef Γιώργο Φραντζή

Με άρωμα και γεύση θάλασσας λόγω των θαλασσινών (σουπιές, χταπόδι, γαρίδες, μύδια και τόνος) η παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή από το βιβλίο του Μοναχού Νικήτα Αγιορείτη …

Φρέσκο καβούρι με dressing μουστάρδας: Δια χειρός chef Γεωργίας Κουτσούκου

Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν ετοιμάζουμε …

Χταποδοκεφτέδες από την Κάλυμνο: Ξεχωριστός θαλασσινός μεζές – Video –

Κάλυμνος! Η αυθεντικότητα στο μεγαλείο της .Ενας τόπος αγνός και παρθένος  που αγαπούν όσοι αναζητούν ηρεμία , χαλάρωση και ανεπιτήδευτο στις διακοπές τους. Με πρωτεύουσα …

Γαριδομακαρονάδα με γαριδάκι, παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς και κόκκινο βασιλικό από Dm Natural Farming

H Ρόδος ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους προορισμούς , υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες που λατρεύουν την κουζίνα της και τις τοπικές της γεύσεις. …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close