15 + 1 πεντανόστιμες συνταγές χωρίς κρέας
Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα αποχής από το κρέας και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές μας χωρίς κρέας Ακόμη και αν δεν είμαστε …
Η 20η Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα αποχής από το κρέας και έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις πιο νόστιμες συνταγές μας χωρίς κρέας Ακόμη και αν δεν είμαστε …
Φαγητό μαμαδίστικο, πεντανόστιμο, που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός για τις Απόκριες , αλλά και για την νηστεία του Σαρανταήμερου.
Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι από τα πιάτα που πρωταγωνιστούν τις Απόκριες και ειδικά τη νηστεία. Την πεντανόστιμη συνταγή …
Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές …
Ένα ιδιαίτερο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, είναι η συνταγή που μας προτείνει ο chef Βαλάντης Τσακαλίδης . Γιουβαρλάκια με μυλοκόπι και γαρίδες σε ζωμό ψαριού …
Ο πιο γευστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά , είναι λιγκουίνι ( μικρές γλώσσες) με σουπιές. Κάνουν το τέλειο δίδυμο… και η γεύση που προκύπτει …εκπληκτική! …
“Είναι κάπως ιδιαίτερο αυτό το μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων. Αν και ελάχιστα γνωστό στο Ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό, η Λιψός ή το Λιψό όπως ονομάζουν οι …
Στο βιβλίο “Μακριά Μυρωδιά, η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου” καταγράφεται η παραδοσιακή Ροδίτικη κουζίνα με αυθεντικότητα και σεβασμό, όπως ακριβώς παραχωρήθηκε στους συγγραφείς και ερευνητές …
Η ροδίτικη γαστρονομία με συνταγές – θησαυρούς – που έρχονται μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, είναι μια κατηγορία από μόνη της . Η θάλασσα …
Καλαμάρια γεμιστά με πολίτικο τραχανά, κουκουνάρι και άρωμα από φινόκιο, συνθέτουν το πιο απολαυστικό πιάτο. Η συνταγή είναι από την Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια …
Η συνταγή από τον Βασίλη Παπικινό chef και ιδιοκτήτη του https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο για τηγανιά με γαρίδες, είναι από τις πιο αγαπημένες της νηστείας και …
Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …
Με άρωμα και γεύση θάλασσας λόγω των θαλασσινών (σουπιές, χταπόδι, γαρίδες, μύδια και τόνος) η παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή από το βιβλίο του Μοναχού Νικήτα Αγιορείτη …
Υλικά για 4 άτομα Γαρίδες Νο 0 καθαρισμένες από το κέλυφος , τα μουστάκια και το εντεράκι 1200 gr Βούτυρο Κερκύρας 80 gr Κρεμμυδάκια 4 …
Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν ετοιμάζουμε …