fbpx

Μακαρόνια κουφωτά. Παραδοσιακή συνταγή Ψαρών – Video –

Περπατώντας στα σοκάκια και τους δρόμους των Ψαρών αντιλαμβάνεται κανείς την ομορφιά και την μοναδικότητα του νησιού αλλά και των κατοίκων του. Το νησί έχει …

Μακαρόνια τρυπητά με μπελτέ και σκόρδο. Δια χειρός Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και …

Λουκούμι – παραδοσιακό χυλοπιτάκι – Ρόδου με θαλασσινά. Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Η ροδίτικη γαστρονομία με συνταγές – θησαυρούς – που έρχονται μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, είναι μια κατηγορία από μόνη της . Η θάλασσα …

Σπαγγέτι με ντοματίνια, γαύρο και λεμόνι: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Γαύρος, ντοματίνια και λεμόνι. Ενας συγκλονιστικός συνδυασμός για τη συνταγή με σπαγγέτι που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο …

Φλωμάρια με καλαμαράκια, φέτα και βασιλικό: Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. …

Σπαγγέτι με κιμά από κόκκινες φακές: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Λαχταριστή μακαρονάδα με κιμά που αγαπάμε να απολαμβάνουμε χρόνια. Μόνο που αυτός ο κιμάς είναι από κόκκινες φακές! Πεντανόστιμη, νηστίσιμη και vegan  δια χειρός vegan …

Μακαρονάδα με λουκάνικα και ντοματίνια: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Σπέσιαλ μακαρονάδα στην #Πρωϊνή_Καρφίτσα σήμερα για μεγάλες αγάπες. Με λουκάνικα και ντοματίνια σαν να λέμε με κιθάρες και βιολιά! “Γεωργία Κουτσούκου” Υλικά Λουκάνικα 400 gr  …

Ταλιατέλες με μανιτάρια πορτσίνι – αποξηραμένα – λάδι τρούφας και σαφράν: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Ο συνδυασμός αυτής της συνταγής που μας προτείνει ο Chef Γιώργος Φραντζής για ταλιατέλες με  βασιλομανίταρα –  πορτσίνι –  λάδι τρούφας και αρωματικού σαφράν, λόγω …

Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα: Παραδοσιακή συνταγή από τη Μήλο

Μήλος μαγική! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι! Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της που …

Γαριδομακαρονάδα με γαριδάκι, παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς και κόκκινο βασιλικό από Dm Natural Farming

H Ρόδος ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους προορισμούς , υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες που λατρεύουν την κουζίνα της και τις τοπικές της γεύσεις. …

Γαριδομακαρονάδα από την Λέρο: Η πιο γευστική συνταγή από τον μάγειρα Χρήστο Μπούτση

Στην Λέρο σε αυτόν τον γαστριμαργικό παράδεισο , η δύναμη και η απλότητα της αυθεντικής κουζίνας κυριαρχεί σε όλες τις συνταγές. Ταξιδεύουμε στις καταγάλανες θάλασσες …

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και τηγανιτό δυόσμο: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Η μακαρονάδα του καλοκαιριού μετατρέπεται  στα χέρια της chef  Γεωργίας Κουτσούκου σε ελαφρύ, θεϊκό και γρήγορο πιάτο με κολοκυθάκια και δυόσμο! “Μίνθη ήταν μια νύμφη …

Ταλιατέλλες με αβρωνιές, άγριο κρόκο και κατσικίσια γραβιέρα: Aπό τον Chef Ευρυπίδη Γκόγκο

Ιδιαίτερη μα πολύ νόστιμη συνταγή με χειροποίητα ζυμαρικά από Τα Χειρομυλια Ρόδου ή από το Ντουλάπι της γιαγιάς Τήνου, άγρια σπαράγγια  και κατσικίσια γραβιέρα από …

Ζυμαρικά και φασολάκια σε ένα πιάτο: Συνταγή Πάρου από το τυροκομείο Το Πάριον

Πάρος! Όμορφη  και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της , η Πάρος είναι ένας τόπος μαγικός που διατηρεί την γοητεία …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close