fbpx

Γαλακτομπούρεκο vegan: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

Υπέροχο vegan γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα, τραγανά φύλλα και άρωμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Δια χειρός vegan chef  Νίκου Γαϊτάνου! Υλικά για  8 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας …

Ξεροτήγανα με σιρόπι και κανέλα από τους Λειψούς: Δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ξεροτήγανα (ξεροτήανα) παραδοσιακά από τους Λειψούς! Με τραγανό φύλλο και σιρόπι που τα μελώνει και γίνονται τέλεια! Συνταγή από την chef  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διατηρούνται πολύ …

Γλυκιά κολοκυθόπιτα: Το γλυκό για τις Απόκριες από τον Μεσότοπο της Λέσβου

Στον Μεσότοπο της Λέσβου οι Απόκριες λογίζονταν ανέκαθεν ως γεγονός μεγάλο. Μια χαρούμενη παρένθεση μέσα στο έτος, γεμάτη χρώματα, μουσικές, ήχους, στη διάρκεια της οποίας …

Κολοκυθόπιτα παραδοσιακή δια χειρός chef Ευρυπίδη Γκόγκου

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με συνταγή της γιαγιάς γραμμένη στο σημειωματάριο μου και ξεχασμένη στο συρτάρι σε γλυκειά και αλμυρή έκδοση.Το άρωμα και η γεύση της μου …

Νηστίσιμα τριγωνάκια με φύλλο κρούστας, αμύγδαλα και αρωματικά μανταρίνια Χίου

Το άρωμα και η γεύση των μανταρινιών του Χιώτικου κάμπου  – από τα πιο αρωματικά στον κόσμο – μεταμορφώνονται σε απλό αλλά πολύ λαχταριστό γλυκό …

Ακούμια: Η αυθεντική συνταγή δια χειρός κας Πόπης Τσαβαρή από την Σύμη (Video)

Η συνταγή για τα ακούμια το παραδοσιακό γλυκό της Σύμης που μοσχοβολάει κανέλλα και μέλι, είναι από την κα Πόπη Τσαβαρή από τη Σύμη. Είναι …

Μαρμαρίτες ή φωτόπιτες: Το παραδοσιακό γλυκό, παραμονή των Φώτων στην Κω

Κάθε χρόνο αναβιώνει στην Κω  και στην Λήμνο ένα πολύ παλιό έθιμο! Οι κάτοικοι τηρώντας την παράδοση, ετοιμάζουν την παραμονή των Θεοφανείων ένα πολύ αγαπημένο …

Μπανάνες με σοκολάτα και λικέρ μέντα: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

Υλικά Μπανάνες  καθαρισμένες και κομμένες στη μέση 10 τμχ Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη στο μπαιν μαρι  300 gr Σφηνάκι λικέρ μέντας  1 Ξυλάκια παγωτού 20 Ινδοκάρυδο …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close