fbpx

Κασπακινό (αρνάκι με ρύζι και τυρί) Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από τον chef Τριαντάφυλλο Καλατζή

Ανήμερα Λαμπρής το ρίφι – αρνάκι ή κατσικάκι – έχει τη τιμητική του . Στα νησιά του Αιγαίου , όπως και σε άλλα μέρη της …

Κεφαλόποδα – Ροδίτικη μαγειρίτσα και καπαμάς ή λαπάς Λαμπριώτης. Δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή από τη Ρόδο

Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα και λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς ρίφι (κατσίκι ή αρνί) δεν γίνεται.Στην μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας μας , τα έθιμα στα νησιά του Αιγαίου …

Μελιτίνια. Παραδοσιακή συνταγή Σαντορίνης

Μικρά γλυκά λυχναράκια με φρέσκο ντόπιο τυρί που καλωσορίζουν την Άνοιξη και μας προετοιμάζουν για την Ανάσταση και τη Λαμπρή! Τα μελιτίνια είναι το παραδοσιακό …

Λαζαράκια και κουλούρια βουτυρένα. Συνταγές της κας Πόπης Τσαβαρή από τη Σύμη

Τα παραδοσιακά κουλούρια που φτιάχνουμε το Πάσχα στη Σύμη είναι τριών ειδών: Τα (τ)ζαχαρένα (οι κουραμπιέδες του Πάσχα), τα βουτυρένα και τα αμμωνιακένα.Τότε που όλα …

Τσουρέκια πασχαλινά. Συνταγή από το Παλαιοχώρι Λέσβου.

Τα τσουρέκια είναι από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά αρτοπαρασκευάσματα, στενά συνδεδεμένα με τη γιορτή του Πάσχα. Στρογγυλά με ένα κόκκινο αυγό στο κέντρο ή μακρόστενα …

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες φούρνου με άγρια χόρτα. Συνταγή δια χειρός chef Γιώργου Μαρκάκη από Ρόδο

Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές …

Φασόλια τηγανιτά σουβλάκι. Συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο.

Σουβλάκι από φασόλια τηγανιτά. Φαγητό που δύσκολα θα απολαύσουμε σε μαγαζί αν δεν το ετοιμάσουμε ..οι ίδιοι. Μας το προτείνει ο chef Νικόλας Σιφουνιός από …

Συνταγές για μπακαλιάρο δια χειρός chef Ευρυπίδη Γκόγκου.

Οχι μία, αλλά δύο εκδοχές για μπακαλιάρο το παραδοσιακό πιάτο της εθνικής μας εορτής, μας προτείνει ο chef Ευρυπίδης Γκόγκος. Μπακαλιάρο με σκορδαλιά αρωματισμένη με …

Μπακαλιάρος σε κουρκούτι μπύρας, σκορδαλιά από αβοκάντο και μους λευκού ταραμά. Συνταγή δια χειρός chef Στράτου Ιωσηφέλλη

Το απόλυτο πιάτο για να γιορτάσουμε την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Μοσχοβολιστός με αφράτο κουρκούτι , τον περιμένουμε όλοι κάθε …

Ρεβίθια στη γάστρα με κρεμμύδια και δεντρολίβανο. Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Εν μέσω Σαρακοστής τι καλύτερο φαγητό απο τα ρεβίθια…. Η Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια του  εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina” μας προτείνει απίστευτα νόστιμη συνταγή απο την Κάλυμνο …

Παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι και σουσάμι. Δια χειρός chef Μιχάλη Π.Μπακίρη από τη Ρόδο

“Όταν η Ροδίτικη παράδοση φλερτάρει με την εξέλιξη, δημιουργεί γευστικές εκπλήξεις. Οι τοπικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά είναι η κληρονομιά μας, ο …

Τουρτάκια – συμιακές τυρόπιτες- και γαλακτομπούρεκο Σύμης. Συνταγές της κας Πόπης Τσαβαρή από τη Σύμη.

Καλή Τυρινή με δύο παραδοσιακές συνταγές που μας προτείνει η κυρία Πόπη Τσαβαρή από την Σύμη. Τουρτάκια – τυρόπιτες – στιγμής με την παλιά συνταγή …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close