Σφουγγάτο Σαντορίνης
Μοιάζει με ομελέτα, αλλά είναι το τέλειο “σουφλέ” του καλοκαιριού. Η τοπική κουζίνα της Σαντορίνης έχει τη δική της γευστική “ταυτότητα” και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές. …
Μοιάζει με ομελέτα, αλλά είναι το τέλειο “σουφλέ” του καλοκαιριού. Η τοπική κουζίνα της Σαντορίνης έχει τη δική της γευστική “ταυτότητα” και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές. …
Ανήμερα Λαμπρής το ρίφι – αρνάκι ή κατσικάκι – έχει τη τιμητική του . Στα νησιά του Αιγαίου , όπως και σε άλλα μέρη της …
Πάσχα χωρίς μαγειρίτσα και λαμπριάτικο τραπέζι χωρίς ρίφι (κατσίκι ή αρνί) δεν γίνεται.Στην μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας μας , τα έθιμα στα νησιά του Αιγαίου …
Μικρά γλυκά λυχναράκια με φρέσκο ντόπιο τυρί που καλωσορίζουν την Άνοιξη και μας προετοιμάζουν για την Ανάσταση και τη Λαμπρή! Τα μελιτίνια είναι το παραδοσιακό …
Τα παραδοσιακά κουλούρια που φτιάχνουμε το Πάσχα στη Σύμη είναι τριών ειδών: Τα (τ)ζαχαρένα (οι κουραμπιέδες του Πάσχα), τα βουτυρένα και τα αμμωνιακένα.Τότε που όλα …
Τα τσουρέκια είναι από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά αρτοπαρασκευάσματα, στενά συνδεδεμένα με τη γιορτή του Πάσχα. Στρογγυλά με ένα κόκκινο αυγό στο κέντρο ή μακρόστενα …
Αφράτοι χταποδοκεφτέδες με πλούσια συστατικά που συνδυάζουν την γεύση του χταποδιού με το άρωμα της θάλασσας του Αιγαίου και άγρια χόρτα, είναι ο νησιώτικος μεζές …
Σουβλάκι από φασόλια τηγανιτά. Φαγητό που δύσκολα θα απολαύσουμε σε μαγαζί αν δεν το ετοιμάσουμε ..οι ίδιοι. Μας το προτείνει ο chef Νικόλας Σιφουνιός από …
Οχι μία, αλλά δύο εκδοχές για μπακαλιάρο το παραδοσιακό πιάτο της εθνικής μας εορτής, μας προτείνει ο chef Ευρυπίδης Γκόγκος. Μπακαλιάρο με σκορδαλιά αρωματισμένη με …
Το απόλυτο πιάτο για να γιορτάσουμε την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος. Μοσχοβολιστός με αφράτο κουρκούτι , τον περιμένουμε όλοι κάθε …
Εν μέσω Σαρακοστής τι καλύτερο φαγητό απο τα ρεβίθια…. Η Μαρία Κλήμη chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου https://www.facebook.com/tomagazakipoulegameioannina” μας προτείνει απίστευτα νόστιμη συνταγή απο την Κάλυμνο …
Με λίγα και απλά υλικά η Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με το χωριάτικο φύλλο, είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό φαγητό του νησιού, που συνδυάζει το κρεμμύδι και τα …
“Όταν η Ροδίτικη παράδοση φλερτάρει με την εξέλιξη, δημιουργεί γευστικές εκπλήξεις. Οι τοπικές συνταγές που περνάνε από γενιά σε γενιά είναι η κληρονομιά μας, ο …
Τι θα λέγατε για ρεβίθια – αντί ψωμί ή πατάτα – στην ταραμοσαλάτα? Την διαφορά κάνει ο λευκός ταραμάς με την δυνατή γεύση και μυρωδιά …
Καλή Τυρινή με δύο παραδοσιακές συνταγές που μας προτείνει η κυρία Πόπη Τσαβαρή από την Σύμη. Τουρτάκια – τυρόπιτες – στιγμής με την παλιά συνταγή …