fbpx

6+1 αλμυρές και γλυκές συνταγές με μέλι

Το «νέκταρ των θεών», δεν είναι απλώς μια γλυκαντική ύλη αλλά ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν , πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση . …

Κουλούρια Πασχαλινά .Της κας Πόπης Τσαβαρή από την Σύμη

Τα παραδοσιακά κουλούρια που φτιάχνουμε το Πάσχα στη Σύμη είναι τριών ειδών: Τα (τ)ζαχαρένα (οι κουραμπιέδες του Πάσχα), τα βουτυρένα και τα αμμωνιακένα.Τότε που όλα …

Χαλβάς σιμιγδαλένιος. Δύο συνταγές ξεχωριστές

Ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά της Σαρακοστής , είναι ο σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Απλός και γρήγορος, τον απολαμβάνουμε την περίοδο της νηστείας και όχι …

Ρυζόγαλο. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός κας Πόπης Τσαβαρή από τη Σύμη

Το Τριώδιο άνοιξε, οι Απόκριες φθάνουν και στη Σύμη πρωταρχικό ρόλο είχε το ρυζόγαλο. Μάλιστα οι Συμιακοί έλεγαν : “Αποκριές δίχως ρυζόγαλο μοιάζουν με χορό …

Καρυδάτα. Παραδοσιακή συνταγή Άνδρου

Η Άνδρος έχει παράδοση στη ζαχαροπλαστική με ιστορία αιώνων και ρίζες στην εποχή της Ενετοκρατίας. Οι πρώτοι ζαχαροπλάστες μάθαιναν την τέχνη εκτός των ελληνικών συνόρων – …

Σκαλτσούνια από την Πάρο. Δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Τα σκαλτσούνια, είναι μία παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή από την Πάρο. Τα παριανά σκαλτσούνια πρέπει να τα δοκιμάσετε. Τραγανό φύλλο, μυρωδάτη γέμιση με καρύδια, μέλι και …

Μαντινάδες δια χειρός pastry chef Νικόλα Κουλέπη από τη Ρόδο

Οι μαντινάδες είναι παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου με χειροποίητο σπιτικό φύλλο, αμύγδαλα, καρύδια, ελαιόλαδο και σιρόπι μελιού . Θυμίζει μπακλαβά και το προσφέρουν σαν κέρασμα …

Μελομακάρονα “φοινίκια” από τη Λέρο. Συνταγή παραδοσιακή από την Ιωάννα Μαρία Ευσταθιάδου

Η προετοιμασία για τις γιορτές των Χριστουγέννων στη Λέρο αρχίζει με το Σαρανταμερο. Την παραμονή των Χριστουγέννων έβλεπες τις πιατέλες γεμάτες, το σπίτι μοσχοβολούσε και …

Χαλβάς της στάχτης. Δια χειρός chef Ιωάννη Μαρινόπουλου από τη Θάσο

Τα ήθη και τα έθιμα μαρτυρούν τις ανησυχίες των ανθρώπων όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Στη Θάσο οι κάτοικοι του νησιού σέβονται τις …

Βαρβάρα. Συνταγή παραδοσιακή από τη Κω

Οι νοικοκυρές προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου φτιάχνουν το γλύκισμα «Βαρβάρα», μια γλυκιά νηστίσιμη σούπα – που μοιάζει με το κολυβόζουμο – από σιτάρι, …

Χασλαμάς. Παραδοσιακό γλυκό Σαμοθράκης

Η Σαμοθράκη, το νησί του”Αιόλου” είναι ένας επίγειος παράδεισος με ποτάμια, ρυάκια, δάση, παραλίες, καταρράκτες, όπου αισθανόμαστε την ηρεμία αλλά και την ενέργεια του. Εκτός …

Μελιτίνια. Παραδοσιακή συνταγή Σαντορίνης

Μικρά γλυκά λυχναράκια με φρέσκο ντόπιο τυρί! Τα μελιτίνια είναι το παραδοσιακό γλυκό της Σαντορίνης που μοιάζει με …κέντημα. Η παράδοση θέλει να έχει κάθε …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close