Σύρος η αρχόντισσα των Κυκλάδων!
Νησί με πλούσια ιστορία και αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά, σοκάκια που σφύζουν από ζωή, αλλά και κέντρο γαστρονομικής κουλτούρας με στοιχεία από Ενετούς Χιώτες και Κασιώτες.
Η φύση της σκορπίζει απλόχερα μυρωδιές από τα βότανα της. Τα άγρια χόρτα ,ο μάραθος η κάππαρη το θυμάρι το φασκόμηλο , μπήκαν από τους chef του νησιού σε συνταγές. Συνταγές ιδιαίτερες που θυμίζουν τις παλιές και ξυπνάνε τις αισθήσεις!
Την συνταγή για το αγαπημένο φαγητό της Σύρου μας στέλνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά!
Υλικά
Ταλιατέλες 800 gr
Ελαιόλαδο 80 gr
Κολοκυθάκι 100 gr
Μελιτζάνα 100 gr
Καρότο 100 gr
Πιπεριά Φλωρίνης 100 gr
Κρεμμύδι 100 gr
Oλα τα λαχανικά κομμένα μικρό καρέ
Σκόρδο η σκορδόλαδο 30 gr
Βασιλικό 4 gr
Aλάτι πιπέρι
Θυμάρι
Βούτυρο 60 gr
Κρασί gr
Εκτέλεση
Αφού κόψουμε τα λαχανικά σε μικρό καρέ, τα σοτάρουμε – πρώτα αυτά που θέλουν περισσότερο χρόνο – Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και τα βράζουμε! Ρίχνουμε τις ταλιατέλες αφού τις έχουμε βράσει και ενσωματώνουμε! Κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσουν! Σερβίρουμε ρίχνοντας τριμμένο γροθοτύρι Σύρου Zωζεφίνος – Το βρίσκουμε στα super market –
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευαγγελία Φωτεινιά Chef