fbpx

Πολύχρωμες ταλιατέλες με λαχανικά και γροθοτυράκι Σύρου “Ζωζεφίνος”: Από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

343

Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων!
Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά, σοκάκια που σφύζουν από ζωή, αλλά και κέντρο γαστρονομικής κουλτούρας με στοιχεία από Ενετούς Χιώτες και Κασιώτες.

Η φύση  της σκορπίζει απλόχερα μυρωδιές από τα βότανα της. Τα άγρια χόρτα ,ο μάραθος η κάππαρη το θυμάρι το φασκόμηλο , μπήκαν  από τους chef  του νησιού σε συνταγές. Συνταγές  ιδιαίτερες που  θυμίζουν τις παλιές και ξυπνάνε τις αισθήσεις!
Την συνταγή  για το αγαπημένο φαγητό της Σύρου μας στέλνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά!

Υλικά

Ταλιατέλες 800 gr

Ελαιόλαδο 80 gr

Κολοκυθάκι 100 gr

Μελιτζάνα 100 gr

Καρότο 100 gr

Πιπεριά Φλωρίνης 100 gr

Κρεμμύδι 100 gr

Oλα τα λαχανικά κομμένα μικρό καρέ

Σκόρδο η σκορδόλαδο 30 gr

Βασιλικό 4 gr

Aλάτι πιπέρι

Θυμάρι

Βούτυρο 60 gr

Κρασί gr

 

 

 

Εκτέλεση

Αφού κόψουμε τα λαχανικά σε μικρό καρέ, τα σοτάρουμε – πρώτα αυτά που θέλουν περισσότερο χρόνο –  Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό και τα βράζουμε! Ρίχνουμε τις ταλιατέλες  αφού τις έχουμε βράσει και ενσωματώνουμε! Κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσουν! Σερβίρουμε ρίχνοντας  τριμμένο γροθοτύρι Σύρου Zωζεφίνος – Το βρίσκουμε στα super market –

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close