fbpx

Πένες με κοτόπουλο και κοπανιστή Καλύμνου: Από τον Chef Γιώργο Φραντζή

281

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο! Πένες με φιλέτο κοτόπουλο “λουσμένα” με το άρωμα και τη γεύση της κοπανιστής  Καλύμνου. Συνταγή από τον Chef Γιώργο Φραντζή”

Υλικά

Πένες 320 gr

Κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες 200 gr 

Κοπανιστή Καλύμνου 100 gr

Βούτυρο αγελάδος 40 gr

Αλάτι

Σκόρδο 1 σκελίδα  ψιλοκομμένη

Κρεμμυδάκια 2 φρέσκα ψιλοκομμένα – μόνο το πράσινο  –

Σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι 1 κουτ. σούπας

Βασιλικός 16  φύλλα  ψιλοκομμένα

Μυζήθρα Νάξου τριμμένη  -και για το σερβίρισμα –  80 gr

Ξύσμα λεμονιού  – από ακέρωτο λεμόνι –  1 κουτ σούπας

Ελαιόλαδο 20 gr  

Μέντα 4 φούντες 


Εκτέλεση

Ρίχνουμε τις πένες σε νερό που βράζει αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο. Κρατάμε λίγο από το νερό τους, σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο να μη κολλήσουν. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει-ζεσταθεί , ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το ροδίζουμε προσθέτοντας το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Αφού μαραθούν ελαφρά βάζουμε τη κοπανιστή Καλύμνου και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πένες , τη γραβιέρα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα σπασμένα πιπέρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φούντες μέντας και την υπόλοιπη γραβιέρα Νάξου τριμμένη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close