Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πιάτο! Πένες με φιλέτο κοτόπουλο “λουσμένα” με το άρωμα και τη γεύση της κοπανιστής Καλύμνου. Συνταγή από τον Chef Γιώργο Φραντζή”
Υλικά
Πένες 320 gr
Κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες 200 gr
Κοπανιστή Καλύμνου 100 gr
Βούτυρο αγελάδος 40 gr
Αλάτι
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Κρεμμυδάκια 2 φρέσκα ψιλοκομμένα – μόνο το πράσινο –
Σπασμένοι κόκκοι κόκκινο πιπέρι 1 κουτ. σούπας
Βασιλικός 16 φύλλα ψιλοκομμένα
Μυζήθρα Νάξου τριμμένη -και για το σερβίρισμα – 80 gr
Ξύσμα λεμονιού – από ακέρωτο λεμόνι – 1 κουτ σούπας
Ελαιόλαδο 20 gr
Μέντα 4 φούντες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τις πένες σε νερό που βράζει αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και τις ανακατεύουμε για λίγο. Κρατάμε λίγο από το νερό τους, σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο να μη κολλήσουν. Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο να λιώσει-ζεσταθεί , ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το ροδίζουμε προσθέτοντας το πράσινο από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Αφού μαραθούν ελαφρά βάζουμε τη κοπανιστή Καλύμνου και το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις πένες , τη γραβιέρα, τον βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τα σπασμένα πιπέρια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με φούντες μέντας και την υπόλοιπη γραβιέρα Νάξου τριμμένη.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής Chef