Η πατινιώτικη τυρόπιτα πεντανόστιμη και αφράτη λόγω των πολλών αβγών περιέχει τρία είδη τυριών φέτα, πατινιώτικη μυζήθρα και φρέσκο πατινιώτικο τυρί.
Αλεύρι 1 ½ κ. για όλες τις χρήσεις
Βούτυρο 150 gr
Ελαιόλαδο ½ ποτήρι
Ζάχαρη 1 φλιτζανάκι του καφέ
Γάλα χλιαρό 300 gr
Mαγιά ξηρή 1 φακελάκι
Ανθόνερο 1 κ.σούπας
Κανέλα -λίγη –
Για τη γέμιση
Φέτα πατινιώτικη 800 gr
Μυζήθρα πατινιώτικη 800 gr
Τυρί φρέσκο πατινιώτικο 800 gr
Αβγά 16
Ανθόνερο 1 κουτ .σούπας
Κανέλλα λίγη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού πόντου.Κόβουμε δίσκους που το τοποθετούμε σε ειδικές στρογγυλές φόρμες -ταρτιέρες –
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τον μπατούδο – τη γέμιση – ανακατεύοντας τα τυριά, τα αβγά, το ανθόνερο και την κανέλα. Γεμίζουμε τη ζύμη των βάσεων και ψήνουμε στους 200C μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πηγή: Μοναστηριακές συνταγές “Παναγιά Θεραπεύτρια”