fbpx

Γαλακτομπούρεκο: Παραδοσιακή συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

594

Γαλακτομπούρεκο όπως αυτό ίσως να μην έχουμε ξαναδοκιμάσει. Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο  με τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά”

Υλικά

Φύλλο κρούστας 1/2 φύλλο

Βούτυρο για τα φύλλα 150 – 200 gr

Σιρόπι

Νερό 450 ml

Ζάχαρη 750 gr

Κανέλα 1 ξυλαράκι

Χυμός λεμονιού 1 κουτ.γλυκού

Φλούδα από 1 λεμόνι

Κρέμα

Γάλα 2 λίτρα

Ζάχαρη 180 gr

Αβγά  3 και 3 κρόκοι

Βούτυρο 50 gr

Βανίλια 1

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Σιμιγδάλι ψιλό 100 gr

Σιμιγδάλι χοντρό 100 gr

Εκτέλεση

Βάζουμε  σε κατσαρόλα να βράσει , το γάλα με την ζάχαρη . Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το σιμιγδάλι, και μόλις βράσει το γάλα αποσύρουμε από την φωτιά και τα  ρίχνουμε μέσα.

Το βάζουμε ξανά στην φωτιά μέχρι να πήξει και εν συνεχεία  ρίχνουμε το βούτυρο και την βανίλια με το ξύσμα από το λεμόνι. Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα σε ταψί αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα.

Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα .Αν περισσεύουν φύλλα έξω από το ταψί τα διπλώνουμε προς τα μέσα. Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω όσο βούτυρο έχει περισσέψει και χαράζουμε με 4 κάθετες γραμμές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά με μια κουτάλα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close