fbpx

Γλυκιά “Μαεριά” από την Κω: Παραδοσιακή συνταγή από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

302

Κως το νησί του Ιπποκράτη!

Οι παραλίες του οι περισσότερες οργανωμένες αλλά και κάποιες μοναχικές, είναι πανέμορφες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και οι δραστηριότητες σε αυτές άπειρες!

Οι επιρροές που έχει δεχτεί  από πολλούς πολιτισμούς κατά την διάρκεια των αιώνων, έχουν γράψει πολύ σημαντική ιστορία και  το καταμαρτυρούν τα πολλά και ενδιαφέροντα μνημεία που σώζονται στο νησί.

Κάποια από αυτά που αξίζει να επισκεφθούμε είναι το Casa Romana ,το Ασκληπιείο ,το  Αρχαιολογικό Μουσείο Κω, το Δέντρο του Ιπποκράτη, ο Αρχαίος ναός του Απόλλωνα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Κως είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής επιστήμης και γιατρού.

Οι γαστρονομικές επιλογές  πολλές και η επιλογή δύσκολη! Φάβα, ρεβυθοκεφτέδες, πιταρίδια με γάλα, πηχτή ,χοιρινό με πλιγούρι, γλυκιά μαεριά!

Παραδοσιακή κρεμώδης και πολύ εύκολη η συνταγή για την γλυκιά Μαεριά της Κω από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Την γευόμαστε στην νηστεία αλλά και σε όλα τα μοναστήρια του νησιού!

 

Υλικά

Νεσεστέ 1 φλυτζάνι

Νερό 4½ φλυτζάνι
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Aργυρώ Μπαρμπαρίγου Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close