“Πιταρούδια ροδίτικα με μελιτζανοσαλάτα. Ας απολαύσουμε τα αγαπημένα μας κρεατικά παρέα με ένα παραδοσιακό έδεσμα που θα απογειώσει το τραπέζι.
“Γιώργος Μαρκάκης”
Υλικά για τα πιταρούδια
Ρεβίθια 500 gr
Αβγά 2
Aλεύρι 50 gr
Kατσικίσιο τυρί 100 gr
Nτομάτα τριμμένη 150 gr
Κρεμμύδια 2 ξερά ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι 1 φρέσκο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
Δυόσμος ½ ματσάκι φρέσκος ψιλοκομμένος
Κύμινο λίγο
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τοποθετούμε τα ρεβίθια λίγα λίγα μέσα στο γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβίθια μέσα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε. Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Υλικά για την μελιτζανοσαλάτα
Μελιτζάνες 4
Πιπεριές Φλωρίνης 2 ψιλοκομμένες
Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
Φρέσκα κρεμμυδάκια 2 ψιλοκομμένα
Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένο
Θυμάρι φρέσκο θυμάρι 2 κλωνάρια
Eλαιόλαδο 150 gr
Ξύδι 20 ml
Λεμόνι λίγο
Αλάτι πιπέρι
Ζάχαρη λίγη
Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη. Τις τοποθετούμε μαζί με τις πιπεριές σε δυνατό φούρνο ή στη σχάρα. Κόβουμε τις ψημένες μελιτζάνες στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε τη σάρκα σταυρωτά χοντροκομμένα με ένα μαχαίρι και βάζουμε να στραγγίσουν. Τις τοποθετούμε σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Rodos Private
Chef Markakis Georgios
Ο Γιώργος Μαρκάκης είναι επαγγελματίας chef, ο οποίος αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης στη Ρόδο. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και σε a la carte εστιατόρια την τελευταία δεκαετία.
“Η μαγειρική για μένα είναι αναμνήσεις που περιλαμβάνουν μυρωδιές και γεύσεις σπιτικού φαγητού! Η Μεσογειακή κουζίνα είναι ο τομέας που ειδικεύομαι χρησιμοποιώντας κλασικές και σύγχρονες τεχνικές. Χρησιμοποιώντας φρέσκα εποχικά υλικά και βότανα με έμφαση στα βιολογικά, προσπαθώ να αναδείξω τα πιάτα μου, έτσι ώστε δοκιμάζοντας τα, η ευχαρίστηση να πλημμυρίζει όλες τις αισθήσεις αρχής γενομένης της γεύσης”
“Ως μέλος του Chef Club Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο σκοπός μου είναι να αναδείξω τους ντόπιους παραγωγούς και την απεριόριστη γκάμα των προϊόντων τους. Η δικιά μου ικανοποίηση αντλείται από το χαμόγελο που σχηματίζεται μετά την πρώτη μπουκιά στο πρόσωπο εκείνων που δοκιμάζουν τα πιάτα μου”